CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PRIMARUL CHISINAULUI DORIN CHIRTOACA: Candidatul comunist la Primăria Chișinău, Igor Dodon, a falsificat Monitorul Oficial al României„Vreţi un escroc la primărie? Votaţi-l pe Dodon! „.


 

 

Candidatul comunist la Primăria Chișinău, Igor Dodon, a falsificat Monitorul Oficial al României astfel, încât să arate că cele o sută de troleibuze belaruse au fost cumpărate de  Primăria capitalei în mod ilegal. Liberalul Dorin Chirtoacă a demonstrat vineri, 10 iunie, la o conferință de presă, cum au fost decupate câteva pagini din documentul românesc și au fost lipite astfel, încât să îl învinovățească că a cumpărat troleibuzele belaruse cu abateri de la lege. 

Astfel,  Dorin Chirtoacă a arătat cum a fost luat originalul Monitorului Oficial din 25 septembrie 2008, numărul 53/34 și a fost decupată o parte din pagina 12, unde figura  firma ”Carpat Belaz Service”, reprezentanţă a companiei belaruse „Belkomunmaş” în România. ”După ce s-a sărit peste pagina 13, s-a mers la pagina 14, de unde s-a decupat cea de-a doua parte, apoi s-a mers la pagina a15-a și s-a decupat încă  o parte, ca în final să fie lipite să să iasă Monitorul Oficial al lui Igor Dodon”, a dezvăluit Dorin Chirtoacă.     
 
Candidatul PL a precizat că Igor Dodon a luat de fapt 11 fondatori ai unei altei companii românești și i-a trecut pe lista fondatorilor reprezentanței belaruse ”Carpat Belaz Service”, cu ajutorul căruia s-a cumpărat  troleibuzele belaruse.  ”Decupaj ca la clasa întâi, ca la grădiniță”, a spus Dorin Chirtoacă. 
 
”Am sesizat Procuratura Generală asupra acestui fals și vom depune o cerere în instanța de judecată pentru a ne apăra reputația profesională, solicitându-i în calitate de prejudiciu contravaloarea a 100 de troleibuze pentru Chişinău”, a spus liberalul Dorin Chirtoacă.
 
Totodată, candidatul liberal  s-a adresat electoratului comunist: „Vreţi un julic la primărie? Votaţi-l pe Dodon! A vrut să ajungă la primărie, dar drumul este spre puşcărie”. ”Asemenea persoane nici la coada vacii nu ar trebui admise”, a adăugat Dorin Chirtoacă.
 
Solicitat de presă, Igor Dodon a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de Dorin Chirtoacă.
 
ARENA reamintește că Igor Dodon, candidatul comunist pentru Primăria Chișinău, a anunțat joi, 9 iunie, că a depus o cerere la Procuratura Generală în care acuză Primaria Chișinău, condusă de primarul degrevat Dorin Chirtoacă, că ar fi achiziţionat troleibuzele din Belarus din creditul BERD prin firma intermediară S.C. „Carpat Belaz Service” SRL, ai cărei fondatori sunt persoane fizice.  Potrivit lui Dodon, din cauza acestei tranzacţii dubioase, bugetul oraşului ar fi pierdut circa 2, 4 milioane euro.
 
Diana Madan

ARENA md.
Publicitate

10/06/2011 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: