CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Dezvaluiri: Se lamureste si „Cazul Pacepa” ! VIDEO.


 

Redau mai jos largi extrase  din articolul „Thank you, Larry L.Watts( video)”,publicat de arena.md :

Se lămureşte şi cazul Pacepa!

„Nu mizez pe afirmaţii senzaţionale, potrivit cărora recenta  apariţie editorială, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni! Războiul clandestin al blocului sovietic cu România”,  a istoricului american Larry L. Watts, citez:”(…) va răsturna istoria secretă a României şi a Pactului de la Varşovia, aşa cum era ea cunoscută până acum”.

 
Indiscutabil, Larry L.Watts  ne oferă o lucrare de referinţă.  L.L.W. nu aduce noutăţi ori lucruri de senzaţie., dar ne oferă, în schimb, un produs analitic care frapează lumea profană prin simplitatea și pragmatismul cu care pot fi exprimate adevăruri importante, trăite şi simţite de toţi.  
Unul dintre lucrurile spuse de L.L.W., nu în carte, ci în campania de promovare a acesteia, a fost acela că „defectorul Pacepa a fost agent sovietic”.
Afirmaţie pe care a întărit-o şi ambasadorul Cristian-George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, în alocuţiunea Domniei Sale, sâmbătă, 28 mai a.c., cu prilejul lansării volumului la Târgul de carte Bookfest 2011 Bucureşti.
 

 
 
După ce Cotidianul ro. a publicat, în două părţi, din 4 şi 6 august 2010, „Identităţi strict secrete – pe urmele lui Pacepa Dialog cu un om care nu există” şi  „Dezvăluiri şocante în cazul Mihai Pacepa -Operaţiune de război informaţional împotriva României”, în care argumentam apartenenţa lui Pacepa la KGB şi folosirea numelui său în acţiuni de propagandă politică, m-am pomenit atacat în cel mai pur stil a la Lubianka.
 
 
După evenimentul editorial de sâmbătă eram curios dacă şi L.L.Watts, distinşii academicieni şi onorabilul director al SRI care au rostit laudatio la lansare vor fi „înjuraţi” pentru crima de defăimare a trădătorului Pacepa. Asta mai cu seamă că fostul om al CIA la Bucureşti a afirmat tranşant despre Pacepa: „Preşedintele Carter a ştiut de la bun început. Bineînţeles: a ştiut că este agent sovietic”.
 
 
Ion Mihai Pacepa.

Ion Mihai Pacepa.
 
Dacă vocalii apărători ai lui Pacepa şi-ar fi obosit intelectul, studiind lucrări de referinţă asupra afacerii Pacepa, ar fi putut afla că, în decembrie 1978, ambasadorul Italiei la Bucureşti, Ernesto Mario Bolasco, a trimis o telegramă ministrului său de de Externe în care se menţiona şi susţinea ipoteza „defectorului Pacepa agent sovietic” şi, atenţie, varianta unei operaţiuni comune sovieto-americane în această afacere.
 
După impactul afirmaţiilor lui L.L.W., apărătorii memoriei KGB nu au întârziat să iasă la rampă şi să-şi facă datoria, sărind în apărarea lui Pacepa. La lumina zilei şi cu tupeul caracteristic agenţilor unei mari puteri, semnând cu nume şi prenume: Vladimir Tismăneanu, Sorin Roşca Stănescu…
 
Ce se întamplă cu cârtiţele care ies la lumină, toată lumea ştie.
 
Thank you, Larry L. Watts!”
 
Aurel I. Rogojan
 
Surse:  Cotidianul.ro si arena.md
Publicitate

03/06/2011 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , ,

7 comentarii »

 1. Bravo nene Rogojene!

  Apreciază

  Comentariu de Ică Şt. O. Victor | 03/06/2011 | Răspunde

 2. de abia astept sa imi cumpar cartea. nu sunt de fel iubitoare de analize americane – insa si pe mine m-a suprins ‘endorsement-ul’ pe care Maior i l-a oferit autorului.
  In plus, a venit timpul sa nu mai existe nicio indoiala cu privire la identitatea si existenta agentului pacepa.

  Apreciază

  Comentariu de Balcanica | 03/06/2011 | Răspunde

  • Cartea cu siguranta merita sa fie citita si cred ca a intrat deja in librarii.Am s-o caut si eu..Pana atunci, tastati pe Youtube -Larry Watts si vedeti ce povesteste acest istoric american, care in plus a lucrat si pentru CIA in departamentul pentru probleme romanesti.Omul stie multe…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 03/06/2011 | Răspunde

 3. Tare prosti trebuie sa fie acei care inca subestimeaza puterea dezinformarii…
  Acum apare nene care lanseaza o carte in Romania. DE UNDE SI PANA UNDE E SUSTINUT DE MAIOR DE LA SRI… nu-mi pot explica. Iar daca nimeni nu se intreaba asta… pacat. Se scriu/lanseaza sute de carti pe an in Romanica si nimeni nu-si pune intrebarea „CE DRACU CAUTA SRI LA LANSAREA UNEI CARTI?”

  Apreciază

  Comentariu de Alex | 21/09/2011 | Răspunde

  • Ce cauta reprezentanti ai S.R.I. la alansrea unei carti?
   Ar fi foarte normala prezenta lor , daca acea carte trateaza probleme legate de spionaj si daca autorul se afla in relatii bune cu acei s.r.i-sti prezenti.
   Nu asta e problema …Problema este daca in carte sunt reproduse corect evenimentele pe care le analizeaza si cat de bine si de corect s-a documentat autorul din arhivele care i-au fost puse la dispozitie.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 22/09/2011 | Răspunde

 4. Apropos, va grabiti sa judecati un om care a renuntat la o viata de belsug din varful nomenclaturii comuniste romane ca sa traiasca ascuns ca un caine. Cati dintre voi ati fi in stare sa renuntati la bunastare, bani si orice pe lume, inclusiv la familie, doar pentru a va sustine principiile??? ORBILOR!

  Apreciază

  Comentariu de Alex | 21/09/2011 | Răspunde

  • Il vaitam pe Pacepa?Istoricul Larry Watts,un apropiat al C.I.A. ne spune ca defectiunea lui Pacepa a fost instrumentata de K.G.B..Mai exista cazuri de acest fel in care KGB ul a „organizat”astfel de treceri in tabara adversa, pentru intoxicarea inamicului.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 22/09/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: