CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor Triunghiului Weimar si R.Moldova


Triunghiul şi Iurie Leancă

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor Triunghiului Weimar – Radoslaw Sikorski (Polonia),  Guido Westerwelle (Germania), Alain Juppé (Franţa), care s-a desfăşurat vineri, 20 mai, la Bydgoszcz (Polonia), l-a avut în calitate de invitat special pe Iurie Leancă, vicepremier, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe se menţionează că, la reuniune cei trei şefi de diplomaţie au fost informaţi despre evoluţiile în implementarea reformelor interne, precum şi despre parcursul european al Republicii Moldova.

Au fost abordate progresele Guvernului de la Chişinău în implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, precum şi pregătirile pentru lansarea negocierilor moldo-comunitare privind crearea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător.

De asemenea, s-a efectuat un schimb de opinii asupra obiectivelor propuse la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Varşovia din 29-30 septembrie curent. Un subiect aparte al discuţiilor a constituit problematica transnistreană, fiind discutate perspectivele reluării negocierilor oficiale în formatul 5+2.

ARENA precizează că triunghiul de la Weimar este un Consiliu de cooperare  franco-germano-polon, constituit de către miniştrii de Externe ai celor trei ţări în anul 1991, în scopul intensificării colaborării dintre aceste statei şi susţinerii eforturilor de consolidare a rolului Poloniei renăscute pe arena internaţionale.

Diana Madan

 ARENA md.


21/05/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: