CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Grupul de elita “Seal Team 6″, care l-a ucis pe Osama Bin Laden.VIDEO


Echipa de militari americani  care l-a ucis pe Osama Bin Laden, este un grup de elita al marinei americane,  numit neoficial Seal Team 6.

seal

Imagine: Wikipedia

Oficial, numele echipei este clasificat şi nu este accesibil publicului,astfel incat din  acest punct de vedere  nu există nici o echipa Seal Team 6. Conform normelor de securitate   de combatere a terorismului aflate  in  vigoare, reguli similare de discretie se aplica si  grupului  Delta Force , iar  misiunile Echipei 6 ocupa rar spatii pe hartia de ziar.

Unitatea militară care l-a ucis pe Osama bin Laden în reşedinţa sa din oraşul pakistanez Abbottabad, este un grup de elită detaşat din cadrul forţelor speciale navale, care participă la misiunile speciale de contraterorism, printre care şi operaţiunile de salvare ale ostaticilor de peste hotare.

Ei sunt o entitate în afara armatei, fiind implicaţi în misiuni secrete aflate adesea la limita legii si care există în afara protocolului militar, cu menirea de a se angaja în operaţiuni care sunt la cel mai înalt nivel de secretizare  şi de multe ori în afara sau la limita dreptului internaţional..

Membrii unităţii sunt cunoscuţi drept agenţi “negri”, deoarece sunt implicaţi în misiuni neconvenţionale, clandestine şi despre care nu se păstrează de obicei rapoarte oficiale.

 Echipa 6 reuneşte cei mai bine antrenaţi  militari din cadrul forţelor speciale americane. Recruţii sunt foarte bine pregătiţi si  mai mult de jumătate dintre ei cedează după cursurile de pregătire pe care trebuie să le absolve  şi care durează între şase şi nouă luni.

Potrivit mărturiei unui fost membru al echipei SEAL 6, unitatea a folosit într-un singur an mai multă muniţie decât întregul corp de puşcaşi marini din SUA.

În cadrul antrenamentelor, recruţii îşi perfecţionează competenţele de folosire a armelor de foc, în special în condiţii de stres. Iniţial, unitatea servea forţelor navale americane şi intervenea în misiuni pe vapoare, platforme petroliere, baze navale sau alte baze civile sau militare, care erau accesibile maritim, însă, cu timpul,  aria ei de activitate s-a marit.

Detaliile privind modul de operare şi membrii acestor echipe speciale sunt confidenţiale. Rugat să comenteze reuşita echipei SEAL care l-a ucis pe liderul al-Qaeda într-un raid de 40 de minute, un fost membru a declarat: “Mi-ar plăcea să vă pot ajuta, dar nu am voie să spun nimic referitor la Echipa 6. Nu există nicio Echipă 6″.

Osama Bin Laden killed: al-Qaeda timeline

Osama bin Laden Photo: AFP/GETTY

Pentru ca negarea oficialilor sa fie  plauzibilă în cazul în care aceste echipe  sunt capturate, înregistrări ale operaţiunilor negre sunt foarte rar, păstrate.

Trupele speciale SEAL au fost înfiinţate în anii ’80, după o misiune eşuată de salvare a unor ostatici americani in Iran.  Misiunea a fost un eşec teribil  care a  ilustrat nevoia unor  echipe specializate in lupta împotriva terorismului capabile să funcţioneze in cel  mai mare secret.Autorităţile americane şi-au dat seama atunci că au nevoie de o echipă bine pregătită, care să fie calificată pentru a interveni discret şi eficient în acţiunile militare de contraterorism.

Numărul 6 a fost ales in timpul razboiului rece,pentru a deruta forţele sovietice în privinţa numărului acestor echipe speciale.

În realitate, există doar două astfel de echipe.

Asa cum am spus,echipa de 6 este în mod normal, dedicata unor  misiuni  maritime: nave de salvare, platforme petroliere, baze navale sau baze terestre accesibile pe apă.Cu toate acestea  nu a  existat nici o cale navigabila  în apropierea campusului lui Bin Laden…

Read more: businessinsider.com

04/05/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. poate că au navigat on-line. :-)
  adevărul este că atunci când se vorbeşte despre măreţi, minunaţi luptători te cam înverzeşti de ciudă că nu eşti şi tu la fel sau că nu eşti înconjurat de aşa ceva în viaţa reală.

  Apreciază

  Comentariu de eumiealmeu | 04/05/2011 | Răspunde

  • Nu cred ca sunt de invidiat oamenii astia.Au o viata nenorocita si sunt supusi intentionat la cel mai inalt stres.In plus, victoriile lor sunt mediatizate, dar ei nu se bucura de recunostinta publica din motive de conspirativitate.In cazul ultimei aventuri ,s-ar putea sa fi beneficiat de premiul de 25 de milioane de dolari pus pe capul lui Osama.Din punctul asta de vedere,daca nu vor muri,unii dintre ei vor avea batraneti linistite.Atunci vor putea sa-si povesteasca nepotilor aventuile…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 04/05/2011 | Răspunde

 2. Fiecare din noi e o personalitate – asa cum la dat natura. Doar ca depinde mult de faptul, cum ne impunem in exterior.
  Invidia noastra tr sa fie curata si nu cred ca banii au influentat in alegerea destinului acestor luptatori. Consider ca alegerea lor a fost una libera. Cu precadere, si-au ales profesia in temeiul unui interes pt afirmare ca personalitate.

  Apreciază

  Comentariu de Qmader | 05/05/2011 | Răspunde

 3. RESPECT!

  Apreciază

  Comentariu de vali | 05/08/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: