CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: Arma care utilizeaza lumina non letala pentru a neutraliza infractorii


Imaginati-va ca un politist urmareste un infractor care fuge pe străzi si ca la un moment dat scoate un instrument cu aspect de pistol, care emite o lumină albă, orbitoare, la vederea careia omul cade ca lovit de trăsnet…
Arma este mică şi relativ uşoară, cântărind 2.3 kg.,iar latimea fasciculului emis de aceasta este reglabila , astfel încât arma îşi poate schimba nivelul de putere în funcţie de ameninţare. De asemenea, ea are şi un dispozitiv de iluminare cu infraroşu,folositor in operaţiunile de supraveghere desfăşurate pe timp de noapte.

Utilizarea luminii puternice pentru imobilizarea inamicilor, este o idee mai veche a militarilor si a fost experimentata de la doilea război mondial încoace, multe incercari avand la baza laserul.
StunRay emite un fascicul de lumină de 10 ori mai puternică decât luminile folosite de aeronave la aterizare, (acestea putând fi observate în aer de la peste 100 de km distanţă),o lumină albă, dar nu de laser.

Todd Eisenberg, inventatorul StunRay care a inventat acest dispozitiv, spune ca această rază duce la epuizarea nervilor optici, din cauza surplusului de stimulare a retinei si provoacă un proces „complet opus orbirii”.
Imobilizarea unui eventual agresor vine ca urmare a dezorientării sau pierderii temporare a abilităţilor sale motorii si ca cel atacat nu va suferi nici un prejudiciu fiziologic de durată.

Sursa: wired.co.uk

Reclame

18/04/2011 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: