CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

INCENDIILE POT FI COMBATUTE CU AJUTORUL ENERGIEI ELECTRICE ?


One day firefighters may put out fire without the use of water and foam. In this picture, fire officers extinguish a burning barricade after protests in England.

Dan Kitwood / Getty Images

Pompierii vor putea stinge incendiile, fără sa mai utilizeze apă şi spumă. Cercetătorul  Ludovico Cademartiri de la Universitatea Harvard, a prezentat rezultatul  cercetarilor sale duminica, la American Chemical Society in Anaheim, California

Omul de stiinta a efectuat  un studiu care a demonstrat  ca o flacără de 50 cm  poate fi stinsa cu o baghetă metalica legată la un amplificator de 600 waţi.Cademartiri a  folosit un electrod metalic (în forma unui fir subţire de metal), l-au conectat la o sursă de înaltă tensiune şi a poziţionat acea sârmă în apropierea unei flăcări de gaz metan. Apoi, au pornit sursa de mare tensiune,  mărind si micşorand voltajul. Câmpul electric a separat  zona care arde de combustibilul care nu s-a aprins încă, oprind astfel incendiul.

Oamenii de stiinţă ştiau de 200 de ani că flăcările pot interacţiona cu câmpurile electrice, dar cele mai multe experimente au utilizat curent continuu, în loc de un curent alternativ.

Cademartiri a spus că este prea devreme pentru a spune cum ar putea afecta curentul electric o flacără de dimensiuni mari, dar este optimist cu privire la viitorul  acestei aplicatii tehnologice.

Sursa: NPR

Publicitate

01/04/2011 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: