CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

SADOVEANU, SLUGA A BOLSEVICILOR INCA DIN 1924 ?


M.Sadoveanu – lacheul bolşevicilor (din 1924) ?

 

Rebeliunea de la Tatarbunar (din 1924), a fost o acțiune teroristă organizată și sprijinită de Uniunea Sovietică. În acest fel s-a încercat pregătirea unei incursiuni a Armatei Roșii în România cu scopul de a ocupa Basarabia. În rebeliune au fost implicaţi, în special, minoritari de origine slavă. În urma intervenţiei Armatei Române, au fost ucişi până la 3000 de rebeli. Din 489 persoane arestate, 287 au fost condamnate la diverse termene de detenţie.

Notă: Printre acei care public au luat  apărarea particpanţilor la rebeliunea prosovietică a fost şi scriitorul Mihail Sadoveanu (1880-1961).

Întrebare: Faptul se explică prin aceea că atât Lev Troţki, comandantul de atunci al Armatei Roşii, cât şi Mihail Sadoveanu erau masoni ?

 

 3 februarie 2011

Autor: Dr. Veaceslav Stavila

Despre subversiunea sovietica de la Tatar Bunar profesorul american Charles Upson Clark de la Columbia University, a spus :

„[…] rebeliunea de la Tatar-Bunar a fost în esență exemplu cel mai frapant al unui raid comunist, organizat din afară […] și nu o revoluție locală împotriva condițiilor intolerabile datorate asupririi românești, așa cum a fost prezentată de către presa socialistă din toate țările.”

Cu toate acestea, grupurile socialiste din România au condamnat rebeliunea; liderul Federației Socialiste, Ilie Moscovici, scria  în 1925:

„La Tatar Bunar, au fost implicați agenții provocatori ai Internaționalei a III-a, care, jucându-se cu viețile țăranilor basarabeni, au vrut să dovedească Europei că basarabenii sunt în favoarea inexistentei și ridicolei «Republici Moldovenești».
Niște țărani din câteva comune izolate nu au putut alunga jandarmii […] câțiva agenți provocatori asigurându-i că revoluția a început în toată Basarabia sau că armatele sovietice au pătruns sau erau pe cale să intre.”

CITITI MAI MULT DESPRE DIVERSIUNEA SOVIETICA DE LA TATAR BUNAR  LA :

http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83scoala_de_la_Tatarbunar

Publicitate

03/02/2011 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: