CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CE MAI E NOU IN SCANDALUL CU JULIAN ASSANGE SI WIKILEAKS ?


Assange Julian. Foto: EPA

Un tribunal din Marea Britanie a anunţat marţi că fondatorul Wikileaks Julian Assange  nu va fi predat în Suedia şi va rămâne în Londra. Cazul său a fost amânat până pe 7 şi 8 februarie, cand va avea loc o audiere completă.

Libertatea de exprimare în lumea liberă sa dovedit a fi un lucru destul de costisitoar. Potrivit presei britanice, două edituri i-au oferit mai mult de 1 milion de lire sterline pentru o carte memorialistica. Assange spune că, deşi  nu are chef de scris memorii ,are  griji cu privire la sursele de venit, având în vedere  şedinţele de judecată viitoare.

Apropo, autorităţile americane au cerut retelei  Twitter sa-i puna la dispozitie detaliile contului lui Assange şi al celor trei colaboratori, inclusiv cel al unui  membru al Parlamentului Islandei  Birgitta Jonsdottir.

Deci, şedinţele de judecată din Marea Britanie, precum şi acuzaţiile de abuz sexual asupra a două femei din Suedia sunt doar începutul unei serii de mari necazuri  pentru fondatorul Wikileaks.

Julian Assange fondatorul  site-ului care a publicat pe Internet  mii de telegrame ale  ambasadelor SUA şi alte documente clasificate, dosare privind campaniile  SUA în Irak şi Afganistan, şi corespondenţa diplomatică între Departamentul de Stat şi ambasadele americane din întreaga lume.

Assange a cauzat mari probleme   SUA.

În primul rând, el a pus în pericol interesele financiare ale unui număr mare de oameni.

În al doilea rând, vieţile unor oameni s-au dovedit a fi ameninţate ca urmare a dezvaluirilor sale.

Experţii Intelligence care au  lucrat în perioada sovietică, au reacţionat imediat la acest scandal prin a spune că SUA se va răzbuna cu siguranta,dar ca  trebuie mai întâi să colecteze suficiente dovezi pentru a putea să-l puna sub acuzare pe Assange. Ei speră că detaliile din contul  de Twitter al lui Assange  vor fi folositoare pentru atingerea acestui scop. 

Între timp Assange si-a petrecut  sejurul la un conac apartinand  lui Vaughan Smith proprietarul Clubului  Frontline . Assange este obligat să poarte un cip electronic care ii monitorizează mişcările şi ofera de doua ori pe zi date în legătură cu locul in care se afla  poliţiei .

Sursa: english.ruvr.ru

Publicitate

11/01/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: