CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

GALERIE FOTO SI VIDEO: FRATIA DE ARME SOVIETO-NAZISTA. PARADE MILITARE COMUNE SOVIETO-NAZISTE IN POLONIA COTROPITA
Foto:tancuri  sovietice şi motociclişti germani.

Inalti ofiteri germani  şi sovietici  au fost  prezenţi la parada: Generalul german Heinz Guderian (centru) şi comandantul brigazii 29  sovietice de tancuri, colonelul  Semion Krivoshein (dreapta)

Protocolul secret al Pactului  Molotov-Ribbentrop ,semnat la 23 august 1939, a definit graniţa sferelor de influenta dintre germani şi sovietici.Cu toate acestea, în timpul  invaziei Poloniei , unele forţele germane, în special cele de sub comanda generalului  Heinz Guderian , au avansat dincolo de această linie, urmarind obiectivele lor strategice.

In zilele urmatoare, Guderian a fost informat că linia de demarcaţie între  germani si sovietici  a fost stabilita de-a lungul râului Bug şi că forţele sale vor trebui  să se retragă în spatele acestei linii până pe 22  septembrie.

Pe 17 Septembrie,  după ce Armata a patra sovietica a lui Vasili Ciuikov,  a primit ordinul de a trece frontiera poloneză ,Brigada a 29 de tancuri, condusa de colonelul Semion Krivoshein ,a intrat în oraşul Baranovichi (pl. Baranowicze).

La 20 septembrie, unităţi avansate ale acestei brigazi de tancuri  au  întâlnit forţele lui Guderian in  satul Vidomlya (pl. Widomla), la trei zile după invazia sovietică din Polonia şi douăzeci de zile după invazia germană din Polonia .

Potrivit lui Krivoshein, un grup  de  recunoastere alcatuit din  12 ofiţeri germani, care s-au identificat ca fiind in subordinea lui  lui Guderian , au explicat că unitatile germane  au fost deplasate  în direcţia Brest.

Ei au fost invitaţi in  cortul lui Krivoshein, care a propus  un toast pentru conducatorii lor  şi a invitat ofiterii germani  la Moscova, după ce vor obţine o victorie rapidă asupra Angliei „capitaliste” .Prin ei Krivoshein a trimis, de asemenea, salutări calde  generalului  german.

La apropierea de oraş în dimineaţa zilei de 22 septembrie, Krivoshein a vazut că trupele germane au ocupat  Brest-Litovsk si că Guderian si-a  stabilit deja cartierul general acolo. Curând după aceea,reprezentantii lui Guderian  au  salutat „glorioasa Armata Roşie ” şi generalii  sai si ,in  urma unui scurt schimb de formalităţi, Krivoshein a fost invitat la sediul comandamentului german la un mic dejun .

În timpul întâlnirii, Guderian a propus o paradă comună a trupelor sovietice şi germane prin oras, inclusiv in  Piaţa Centrală a orasului . Krivoshein a promis să trimita  cateva  batalioane  şi a convenit ca el şi Guderian să participe la  parada împreună.

Parada

Parada a inceput la ora 16:00,  şi au fost ridicate  Arcuri ale victoriei  decorate cu svastici şi stele roşii ,  pe sub  care trupele germane  si cele sovietice au defilat. Generalii sovietici si  germani au adus un omagiu armatelor  şi respectiv victoriei  lor asupra forţelor poloneze .

Urmări

După paradă, germanii s-au retras pea malul vestic al Bugului , iar sovieticii au preluat controlul asupra oraşului, precum şi a restului  Poloniei de Est (acum Belarus de Vest şi Ucraina de Vest ) .

Potrivit unui articol din ziarul rus Novaya Gazeta din  2008 ,scopul de paradei  a fost  sa afişeze puterea noii  alianţe sovieto- naziste in fata   întregii lumi.

Comandantul Forţelor armate poloneze care au apărat Brestul  împotriva germanilor, General Konstanty Plisowski , a fost arestat de NKVD , trimis intr-un  lagar sovietic în Starobielsk şi mai târziu executat în masacrul de la Katyn .

In  multe lucrări publicate în anii 1980-1990 istoricii vorbesc despre  parade militare comune ale Armatei Roşii şi ale  Wehrmacht-ului german si în alte oraşe din Polonia ocupată.

File:Bundesarchiv Bild 101I-121-0012-30, Polen, deutsch-sowjetische Siegesparade, Panzer.jpg

De exemplu,un  istoric rus scrie intr-o lucrare din  1992 intitulata „Secretele diplomaţiei  lui Stalin” : „parade comune ale  militarilor din ambele ţări  au avut loc În Grodno , Brest , Pinsk şi in alte câteva oraşe (germani le-a numit „paradele victoriei”). Parada din Grodno a fost supravegheata de generalul de brigadă Vasili Chuikov . „

 

 

 

Sursa:

http://www.findadvise.com/about.jsp?topic=Nazi-Soviet_military_parade

VIDEO:NAZISTII SI COMUNISTII STABILESC GRANITA DINTRE EI DUPA OCUPAREA POLONIEI

30/12/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Pune si foto romaniei cu natistii. De ce nu pui. AAA Romania a fost fortata sa colaboreze cu nazistii. Da rusii nu au fost pacaliti si nu incercau sa opreasca pe hitler cit mai departe de granitele ei chiar si prin polonia.

  Apreciază

  Comentariu de vados | 11/05/2011 | Răspunde

  • Doriti sa spuneti ca Stalin a fost fortat de Hitler sa imparta Europa in 1939 si sa incheie la 23 august 1939 acel pact care a dus la atacarea si partajarea Poloniei,la ciopartirea Romaniei,la atacarea si ciopartirea Finlandei si la ocuparea Tarilor Baltice de catre sovietici?

   URSS a fost „pacalita” de nazisti sa faca toate astea?
   Se pare ca nu ati invatat la istorie ca Romania a fost ocupata de armata germana si ca desi nu a avut un tratat de alianta cu Germania , a luptat alaturi de nemti contra URSS ,pentru a elibera Basarabia si Bucovina de nord cotropite de armatele sovietice.
   Chiar nu stiti ca la acea data ( 22 iunie 1941), Romania era singura si ca aliatiul sau Franta era ocupata de nemti, Anglia era asediata de aceeasi nemti , iar aliatii sai din Mica Intelegere, Polonia si Iugoslavia erau de asemenea cotropite?
   URSS a fost atat de „pacalita” de nemti, ca si-a intins teriotoriul cu ajutorul lor,iar d-ta esti macinat de grija Romaniei ciuntite, tocmai in urma acestei aliantei dintre comunitii sovietici si fascisti ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 11/05/2011 | Răspunde

 2. Iata de ce va felicitam zilele trecute.Prin postarile dumneavoastra poate mai estompati vidul din capul unora(din pacate multi).Va rog sa continuati si poate vom avea o legatura mai stransa pentru a va ajuta.

  Apreciază

  Comentariu de Pop Horia | 12/05/2011 | Răspunde

  • Multumesc. Daca aveti materiale interesante le puteti publica pe acest blog fara nici o restrictie, cu conditia ca acestea sa fie autentice.

   Poate ati observat ce imi scriu pe forumuri unele personaje demne de mila provenite din spatiul rasaritean, indoctrinate de propaganda sovietica, si care sunt „revoltate” si devin nervoase atunci cand citesc fapte de istorie adevarate care le-au fost ascunse pana acum.Sunt jalnici, dar trebuie sa afle odata si odata adevarul …

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 12/05/2011 | Răspunde

 3. au fost niste monstrii satanicii ,demonicii in slujba lui lucifer. dumnezeu hristos a fost alaturi de lum,ea democrata LIBERA.ROMINIA a fost furata de rusii 50.000 km patrati si o populatie de 8 milioane. plus ca tot atunci HUNIII NEAU FURAT ARDEALUL .A CUM INCA HUNGARIA CU AHUNII lor de la conducere ROMINIEI VOR SA SE SEPARE . acum ce e de facut , ARMATA NU AVEM POPULATIA ESTE SECATUITA SI SARACA CEREM Statelor Unite sai mustruluiasca pe MICI huni sa stea cuminte .

  Apreciază

  Comentariu de costica | 12/11/2011 | Răspunde

  • Atunci a fost luat si Cadrilaterul de catre Bulgaria,cu ajutorul lui Hitler.Sa nu uitam nici ca ,desi Bulgaria a fost si ea aliata Germaniei,i s-a lasat dupa razboiul mondial Cadrilaterul,desi a fost si ea tara invinsa ca si noi.Ciudat ,nu-i asa?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 12/11/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: