CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Patru etape în soluționarea conflictului transnistrean sesizate de un expert rus…


Un expert rus a sesizat patru etape în soluționarea conflictului transnistrean. VEZI AICI

Un expert rus a sesizat patru etape în soluționarea conflictului transnistrean. VEZI AICI

Stanislav Cerneavski, directorul Centrului pentru cercetări post-sovietice de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova
Foto: mgimo.ru

”Viziunea Rusiei cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean cuprinde convenţional patru etape: de la menţinere a păcii la stabilitate, de la stabilitate la începerea negocierilor pe picior de egalitate, în rezultatul negocierilor semnarea unui acord și în baza acordului semnat – crearea unui nou format de garantare a păcii, în care Rusia va juca un rol important”. Declarația aparține directorului Centrului pentru cercetări post-sovietice de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova, Stanislav Cerneavski.
Cerneavski a vorbit în calitate de expert la o conferință științifică internațională care a avut loc ieri, 22 decembrie, la Chișinău. “Rusia este un mediator, împreună cu Ucraina şi OSCE. Nimen cu excepția noastră nu s-a apropiat mai mult de elaborarea unui model eficient de soluționarea conflictului”, a mai a subliniat expertul.

Stanislav Cerneavski a mai spus: “Din nefericire, din cauza poziţiei inconsecvente a Moldovei, la sfârşitul anului 2003 a fost deraiată de către ambele părţi la conflict semnarea planului de soluţionare politică a problemei transnistrene. Acest lucru a dus ulterior la o criză profundă în procesul de negociere şi relaţiile ruso-moldoveneşti, faptul care a stopat retragerea muniţiilor de pe malul stâng”.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la nr2.ru

Publicitate

23/12/2010 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: