CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Declaratia Consulului general al Rusiei la Lvov: „Ucraina este un stat artificial, creat de Austria ,iar limba ucraineana a fost adusa de Armata Rosie”


https://i0.wp.com/www.lib.utexas.edu/maps/cia10/ukraine_sm_2010.gif

«Ucraina este un proiect austriac, iar limba ucraineană a fost adusă în Vestul Ucrainei de Armata Roşie». Declaraţia aparţine Consulului general al Rusiei la Lvov, Evgheni Guzeev, fiind adresată protestatarilor adunaţi în faţa Consulatului rus pentru a manifesta împotriva «teroarei anticaucaziene» din Rusia, scrie «meta.ua».

Oficialul rus a încercat să tempereze spiritele antiruse ale protestatarilor, făcând apel la raţiuni istorice. Potrivit lui, Ucraina este un proiect artificial. «Aici a fost Rusia, Rusia Galiţiană….Toţi vorbeau aici ruseşte, pentru că erau rusini. Proiectul Ucraina este o creaţie austriacă, pentru a vă rupe de la Rusia…Ne-au separat», le-a sugerat Guzeev celor adunaţi în faţa Consulatului, căutând să-i convingă să renunţe la proteste.

În ce priveşte limba ucraineană, Guzeev le-a declarat celor prezenţi că aceasta a fost adusă în «40 de către bolşevici. «La Lvov existau pe atunci două şcoli. Se chemau ruse, nu ucraineşti. Şi profesorii erau fie că austrieci, nemţi, evrei sau polonezi, numai nu ucraineni… Limba ucraineană a fost adusă de către Armata Roşie din Estul Ucrainei, ei au venit şi v-au zis că nu sunteţi rusini, ci ucraineni, ca să vă înstrăineze de Rusia», a specificat Guzeev.

«Meta.ua» precizează că acţiunea de protest a fost organizată de «Rezistenţa autonomă» de la Lvov. Comentând caracterul protestelor, oficialul rus a declarat că acestea au întrunit elemente «naţionaliste zombate».

Sursa:Ziarul de Garda md.

Publicitate

21/12/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: