CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

ION ILIESCU LA TVR (L) IN TIMPUL REVOLUTIEI DIN 1989, VORBIND DESPRE TERORISTI, SOCIALISM, DICTATURA CEAUSISTADE MAINE…


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0005

 

 

Dragi cetăţeni,

Am avut o zi plină şi grea. Venim chiar de la comandamentul militar al Frontului Salvării Naţionale. Datorită acţiunilor criminale ale unor bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva maselor populare şi apărarea dictatorului, activitatea noastră normală nu s-a putut desfăşura normal în cursul acestei zile. Am fost nevoiţi să dăm prioritate acţiunilor coordonate de luptă împotriva teroriştilor.

Existenţa acestor grupe de terorişti, a unor indivizi fanatizaţi, care acţionează cu o cruzime fără precedent, trăgînd în locuinţe, în cetăţeni, provocînd victime în rîndul militarilor, este încă o expresie elocventă a caracterului antipopular al dictaturii Ceauşescu, care a făcut enorm de mult rău poporului şi care nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gîndite, ordonate pentru constituirea unor asemenea unităţi de represiune.
Vrem să vă spunem că toate unităţile militare şi marea majoritate a unităţilor de miliţie şi de interne acţionează unitar împotriva teroriştilor. De fapt există un consens naţional împotriva dictaturii.
Acţiunile diversioniste, teroriste, criminale ale grupelor de terorişti, care vor să împiedice funcţionarea noii puteri şi să destabilizeze societatea noastră este o ultimă zvîrcolire a acestei creaţii monstruoase a dictaturii antipopulare.

De fapt, trebuie să vă spunem că [nu] este vorba de un număr mare de elemente teroriste, dar acestea sînt special instruite şi dotate pentru acţiuni de acest gen.

În cele mai multe cazuri ei reuşesc să îngreuneze activitatea unităţilor militare pentru că, aşa cum aţi văzut, foarte mulţi terorişti acţionează din clădiri locuite, chiar din apartamente, ceea ce face dificilă folosirea tehnicii militare, intervenţia armatei, care trebuie să evite cît mai mult pierderile în rîndul cetăţenilor. Este o perfidie fără seamăn, o cruzime pentru care nu se găsesc calificative potrivite. De aici dificultăţile pentru lichidarea acestor acte de cruzime. De aceea, facem apel la cetăţeni să înţeleagă situaţia în care ne aflăm şi să înlesnească pe toate căile activitatea militarilor.
Cetăţenii din blocurile în care teroriştii acţionează – este vorba de zonele fierbinţi, în jurul televiziunii, radiodifuziunii, în jurul sediului Comitetului Central, al Ministerului Apărării Naţionale, alte cîteva puncte – îi sfătuim să evacueze pe cît posibil clădirile şi să se cazeze la cunoscuţi, în alte locuri, pentru a înlesni activitatea unităţilor noastre militare.
Ne aflăm, stimaţi cetăţeni, într-un moment revoluţionar, din păcate marcat de sacrificii.

Noi am circulat mult pe străzile capitalei în cursul acestei zile şi am văzut scene emoţionante de conştiinţă cetăţenească, de iniţiativă şi autoorganizare, de pază obştească, de control al circulaţiei pe drumuri.

Am vrea însă, în legătură cu aceste lucruri, să informăm că numai armata dispune de tancuri şi unităţi blindate.

Teroriştii sînt organizaţi ca puşcaşi, dotaţi însă bine cu armament şi instruiţi în mod deosebit. De aceea, pe drumurile publice unde s-au organizat baraje şi puncte de control este bine să nu fie împiedicate unităţile militare, respectiv blindatele, camioanele cu militari, tancurile să poată circula cît mai liber spre punctele în care trebuie să acţioneze.

Venind aici de la Ministerul Apărării Naţionale a trebuit să ne oprim, să parlamentăm şi să discutăm; oamenii sînt de bună credinţă pentru că nu vor să lase pe oricine să treacă. De aceea, vrem să ştiţi: tancurile sînt numai ale lor. Maşinile blindate de asemenea.
De asemenea, am ruga să se gîndească şi alte forme de lărgire a conlucrării şi participării maselor populare în sprijinul acţiunii unităţilor militare, inclusiv în constituirea de cît mai multe gărzi patriotice pentru apărarea unităţilor proprii, unităţilor economice, a unor puncte de activitate generală pentru nevoile cetăţenilor, ca şi în sprijinul unităţilor care acţionează în jurul punctelor fierbinţi.

Aici trebuie să se acţioneze neapărat în strînsă coordonare cu armata şi numai în subordinea armatei, pentru că sînt reguli militare de activitate. De asemenea, trebuie să vă spunem că teroriştii nu sînt în uniforme.

Ei sînt civili. De multe ori încearcă să creeze confuzie, şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oamenii din formaţiunile de apărare organizate de cetăţeni şi creează astfel confuzie. Împuşcă din orice poziţie. De aceea este important ca cetăţenii din formaţiunile noastre – individual înarmaţi – să nu acţioneze pentru că pot să fie confundaţi cu teroriştii şi să cadă victime confruntărilor cu unităţile militare, ci să se constituie în unităţi ordonate, organizate, subordonate unităţilor militare. Să fie o unitate de acţiune, dar să nu creăm panică, confuzie şi victime în plus.
La comandamentul militar pe care l-am avut am stabilit cîteva măsuri imediate în vederea acţiunii din această noapte, de mîine dimineaţă, precum şi în orele imediat următoare pentru o mai mare eficienţă în lichidarea bandelor teroriste.
În funcţia de ministru al apărării naţionale a fost numit domnul general colonel Nicolae Militaru, care este ajutat de cei doi prim-adjuncţi – generalii Ştefan Guşe, şeful Marelui Stat Major, şi Victor Stănculescu.
În fine, stimaţi cetăţeni, vrem să vă informăm că Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost arestaţi şi se află sub pază militară. Sînt, de asemenea, arestaţi Ilie şi Nicu Ceauşescu şi cîteva slugi ale clanului Ceauşescu – Dincă, Postelnicu, Bobu şi alţi cîţiva. Va veni momentul judecăţii drepte, severe a poporului, a celor care s-au făcut vinovaţi de această tragedie naţională.
Sperăm însă că prin acţiunea conjugată a unităţilor forţelor populare să lichidăm şi această ultimă zvîrcolire a hidrei înveninate a clanului Ceauşescu. Este nevoie de unitate, este nevoie de colaborare strînsă. Ei vor provoca încă multe necazuri, dar procesul este ireversibil. Nimic nu mai poate întoarce roata procesului de înnoire a României!

Să ne urăm succes!

 

 

Publicitate

20/12/2010 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 comentarii »

 1. În înregistrarea video nu este acelaşi discurs ca cel pe care-l prezinţi în scris.
  Discursul pe care-l prezinţi în scris a apărut în ziare http://mariusmioc.wordpress.com/2009/01/03/ion-iliescu-despre-teroristi-indivizi-fanatizati-care-actioneaza-cu-o-cruzime-fara-precedent-o-perfidie-fara-seaman-o-cruzime-pentru-care-nu-se-gasesc-calificative-potrivite-impusca-din-orice-poz/
  Aş fi curios să văd şi o înregistrare video a sa.

  Apreciază

  Comentariu de mariusmioc | 20/12/2010 | Răspunde

  • Da ,cuvantarea a aparut,asa cum era normal si in ziarele vremii si a ramas pentru istorie.
   In inregistrarile video nu se vorbeste doar despre teroristi.Cuvantarea pe care am reprodus-o in scris se referea in principal la „teroristi”.Eu nu cred ca Iliescu a fost un naiv si ca nu stia ce e cu „teroristii”,sau nu avea habar de miile de” turisti” sovietici si de agenturile rusesti din Romania care se reactivasera brusc si „luptau de partea revolutiei”.
   Ce inregistrare video ai dori sa vezi ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 20/12/2010 | Răspunde

   • Înregistrarea video a cuvîntării la care ai dat textul scris.
    Iliescu nu ştia nimic de turiştii ruşi pentru că aceştia nu s-au amestecat în revoluţie. Citeşti prea multe chestii ale foştilor informatori ai securităţii http://www.puterea.ro/news13111/EXCLUSIV-Recrutat-inainte-de-Revolutie-sub-numele-conspirativ-%E2%80%9CGavrilescu-Adrian%E2%80%9D-istoricul-Alex-Stoenescu-a-primit-bani-de-la-Securitate.htm

    Apreciază

    Comentariu de mariusmioc | 20/12/2010

   • Chiar nu stia Iliescu de rusi ?Cine crede asa ceva ?
    Da ,Stoenescu a fost informator,dar important este ce relateaza in cartea sa „Istoria loviturilor de stat din Romania”si daca e adevarat.
    Din partea mea ar putea sa fie si zoofil,nu ma intereseaza ,dar ma preocupa cat adevar este in ce spune si daca are documente valabile in sprijinul afirmatiilor sale.
    Turistii rusi s-au cam amestecat in revolutie,pentru ca de aia au fost trimisi in misiune in Romania,nu ca sa admire natura…Au fost mii de astfel de „turisti”,si toti agenti GRU si KGB.
    Asta nu o spune doar Stoenescu,o mai spun inca multi altii,printre care si Cartianu,care a studiat in amanuntime marturiile epocii.
    Hai sa nu-l scoatem pe Iliuta fecioara neprihanita,ca pierdem timpul…
    A facut parte dintr-un complot organizat de sovietici,dar in acelasi timp a fost si un politician de mana intai care a stiut sa manevreze pentru a desprinde Romania de rusi,atunci cand au fost intrunite conditiile.
    In ultimii 80 de ani istoria noastra a fost total atipica si populata de lideri care au inceput intr-o tabara si au sfarsit in alta .
    Sa nu uitam ca pana la Iliescu ,Romania a avut trei conducatori care au murit la rand de mana rusilor:ANTONESCU,Gh.GHEORGHIU DEJ si CEAUSESCU.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 20/12/2010

 2. Buna ziua!
  Vin cu o propunere pentru dumneavoastra. Ati putea detine un nume propriu pentru blog de genul numelemeu.com si cu o grafica personalizata. Daca doriti sa aveti un blog total personalizat pe care sa il detineti 100% si sa aiba propriul nume ales de duneavoastra puteti apela la serviciile oferite de http://i-hostyou.com
  In cazul in care nu va descurcati puteti fi ajutat in parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru a avea propriul blog personalizat si a va bucura cat mai curand de aceasta noua schimbare.
  Daca sunteti de acord si vreti sa aflati mai multe detalii astept un mesaj pe adresa de email shaketheinternet@gmail.com
  O zi buna!

  Apreciază

  Comentariu de Stroescu Catalin | 20/12/2010 | Răspunde

 3. Tocmai asta-i problema lui Stoenescu, că născoceşte. Fiind foarte popularizat, a prins la public. Cartianu e un mărunt discipol a lui Stoenescu.

  “Prejudecăţile birocratice ale lui Alex Stoenescu” – comentariu la primul volum al acestuia despre revoluţie – “Istoria loviturilor de stat în România – vol. IV (I)”, Editura Rao Bucureşti, 2004.
  “Securitatea în revoluţia din 1989, după părerea lui Alex Stoenescu” – comentariu la capitolul “Departamentul Securităţii Statului la începutul revoluţiei” din “Istoria loviturilor de stat în România – vol. IV (II)”, Editura Rao Bucureşti, 2005.
  Greşita distincţie a lui Alex Stoenescu: “diversiune” şi “revoltă populară” (I) – prima parte a comentariului la capitolul „Lovitura principală – Bucureşti 21 decembrie 1989” şi la alte referiri despre începutul revoluţiei din „Istoria loviturilor de stat în România” vol. IV (II) de Alex Mihai Stoenescu (Editura Rao 2005).
  Greşita distincţie a lui Alex Stonenescu: “diversiune” şi “revoltă populară” (2) – a 2-a parte a comentariului la capitolul „Lovitura principală – Bucureşti 21 decembrie 1989” şi la alte referiri despre începutul revoluţiei din „Istoria loviturilor de stat în România” vol. IV (II) de Alex Mihai Stoenescu (Editura Rao 2005).
  Căderea lui Ceauşescu, văzută de Alex Stoenescu – Comentariu la partea legată de căderea lui Ceauşescu din „Istoria loviturilor de stat în România” vol. IV (II) de Alex Mihai Stoenescu (Editura Rao 2005).
  Eroul anticomunist Sorin Ovidiu Vîntu – comentariu la un capitol al cărţii „Interviuri despre revoluţie” de Alex Mihai Stoenescu (Editura Rao 2004).
  Alex Mihai Stoenescu s-a transferat de la „Jurnalul Naţional” la „Adevărul”

  Apreciază

  Comentariu de mariusmioc | 21/12/2010 | Răspunde

  • Ce a nascocit Stoenescu?Implicarea agentilor sovietici in revolutie?A inventat el clica de agenti rusi dovediti aflata la conducerea revolutiei ,cel putin in primii ani post Ceausescu?
   A nascocit informatorul Stoenescu participarea tarilor occidentale la demantelarea „lagarului comunismului victorios” ?Rolul spionajului maghiar in evenimentele de la Timisoara e o nascocire ?
   Ati descoperit stangacii in exprimare si inadvertente la Stoenescu,dar nu aveti cum sa negati ca la destramarea regimului ceausist si in general la prabusirea „lagarului”sovietic au contribuit atat americanii si serviciile occidentale cat si insisi sovieticii lui Gorbaciov.Vaticanul a avut si el partea lui de contributie si nu doar catolicii,dar si alte culte religioase.
   Chiar crede cineva ca in Romania sovieticii au stat cuminti si ca revolta romanilor a reusit singura,fara a fi sustinuta din exterior?
   Eu sunt convins ca prabusirea brusca a sistemului comunist nu s-a produs spontan ,sau ca urmare a luptei popoarelor europene singure.A contat enorm ciudata alianta dintre sovietici si occidentali menita sa distruga sistemul.Putem acum admite ca planul lui Gorbaciov viza renovarea si umanizarea sistemului „socialist”,dar trebuie sa recunoastem ca odata deschisa cutia Pandorei,prabusirea a devenit de neoprit.
   Restul, sunt dupa parerea mea amanunte.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/12/2010 | Răspunde

 4. Răspunsul la întrebarea ta „Chiar crede cineva ca in Romania sovieticii au stat cuminti si ca revolta romanilor a reusit singura?” este: Da.
  De pildă, Mark Kramer, profesor de istorie la Harvard: „Marea contribuţie a spionilor sovietici la revoluţia română e că n-au făcut absolut nimic” http://www.evz.ro/detalii/stiri/marea-contributie-a-spionilor-sovietici-la-revolutia-romana-n-au-facut-absolut-nimic-89.html
  Pînă şi securistul Radu Tinu, înainte de a primi instrucţiuni despre ce trebuie să declare, spunea că în decembrie 1989 a fost o revoltă populară spontană http://mariusmioc.wordpress.com/2009/10/30/radu-tinu-in-1999-la-timisoara-a-fost-revolta-spontana/
  Nu tăgăduiesc că a contat faptul că radio Europa Liberă a informat despre revoluţie, dar radio Europa Liberă exista de zeci de ani, nu era ceva creat atunci.
  Adevărul despre revoluţie a fost exprimat în Proclamaţia de la Timişoara: „A fost o revoluţie făcută de popor şi numai de el, fără amestecul securiştilor şi activiştilor. A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat” http://mariusmioc.wordpress.com/2009/03/11/proclamatia-de-la-timisoara-a-fost-o-revolutie-facuta-de-popor-si-numai-de-el-fara-amestecul-activistilor-si-securistilor-a-fost-o-revolutie-autentica-si-nu-o-lovitura-de-stat/
  Tot restul e dezinformare securistă, iar dovezile că e vorba de o campanie de dezinformare sînt copleşitoare.
  Se încearcă aruncarea vinii pe agenţii străini pentru a ascunde pe adevăraţii criminali, care sînt români.
  Dar tu confunzi revoluţia care l-a răsturnat pe Ceauşescu cu contrarevoluţia începută în 22 decembrie.
  Interesant că la 21 de ani de la revoluţie, ideea că Ceauşescu minţea în decembrie 1989 e privită cu atîta îndoială. Cine a mai văzut comunist care să mintă?

  Apreciază

  Comentariu de mariusmioc | 21/12/2010 | Răspunde

  • A fost o revolta populara sprijinita si instigata de agenturi straine,pe fondul unei adanci nemultumiri .Revolta s-a transformat in revolutie,astfel incat gasca contrarevolutionara plantata de moscoviti{cred ca stii cine au fost agentii moscovei la varf}nu a mai putut impiedica schimbarile radicale si mai ales nu a mai putut implementa „socialismul cu fata umana”proclamat de Iliescu.Vrand-nevrand,spionii astia rusi au trebuit sa construiasca societatea capitalista multilateral dezvoltata,sa accepte democratizarea si pluripartidismul ,sa duca tara spre Europa.
   Totul s-a facut cu opinteli,cu piedici ,ceea ce a costat enorm Romania aruncand-o cu mai multi ani in urma altor tari foste socialiste care au evoluat mai rapid{Ungaria,Polonia s.a}
   Specific pentru Romania a fost faptul ca aici a fost o succesiune violenta de evenimente care au inglobat mai multe tipuri de miscari sociale:revolta pasnica ,revolta armata ,lovitura de stat ,revolutie .
   Acesta a fost si motivul care nu a permis rusilor sa ni se suie din nou in cap si sa ne retransforme intr-un satelit.
   Revolutia si milioanele de oameni din strada i-a impiedicat sa intervina fatis cu armata si sa impuna regimul dorit de ei,mai ales ca nu le permitea nici occidentul sa creeze aici un focar urias de tensiune si razboi.
   Poate ca revolutia a fost si norocul nostru.
   Altfel,cu intreaga conducere a tarii parte a serviciilor de spionaj sovietice,nu e greu de prevazut ce putea urma.
   Oricum ar fi,rusii au reusit sa ne intarzie evolutia cu cativa ani buni si urmarile sabotajului lor le resimtim si azi.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/12/2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: