CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Noi nu mai vrem cu Voronin, noi vrem în Europa!VIDEO:BACK IN THE U.S.S.R.GET BACK !


 

Sursa imagine: voceabasarabiei.net

Aproape 5 mii de persoane din Chişinău şi din alte localităţi ale Republicii Moldova au participat astăzi la o adunare cetăţenească, convocată de Forumul Civic Pro-Europa în scuarul Operei Naţionale din capitala Republicii Moldova. 

„Jos Comuniştii!” şi „Vrem Alianţa pentru Integrare Europeană” – acestea au fost principalele lozinci scandate.

 

 

 

În apelul adoptat de cei prezenţi se declară că o eventulă alianţă PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetăţenilor şi nu va fi în interesul naţional al Republicii Moldova.

„Moldova are nevoie de continuarea activităţii AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare şi modernizare a ţării, pentru a semna un acord de asociere cu UE în viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce a duce la libera circulaţie a cetăţenilor RM în spaţiul UE şi pentru a onora creditul de încredere imens din partea UE şi altor parteneri de dezvoltare a tarii”, se menţionează în apelul public lansat de forul civic. 

„Nu mai vrem acest regim comunist odios la putere, nu mai vrem spaghete pe urechi, dar în realitate altceva”, a declarat scriitorul Valeriu Matei în cadrul intervenţiei sale. „Noi vrem în Europa. Noi nu mai vrem cu Voronin, noi nu mai vrem dictatura lui Voronin.

Aş vrea să audă asta şi dl Diacov şi dl Lupu – să-şi aducă aminte că ei trebuie să rămână în această Alianţă pentru că aşa a votat poporul. Vrem o direcţie europeană şi nu prorusă. Noi nu mai vrem în lagărul comunist. Noi vrem să gândim liber”, a conchis acesta în discursul său. 

La miting au luat cuvântul cca 20 de persoane din mai multe localităţi ale Republicii Moldova.

Reprezentanţii FC Pro-Europa va organiza o manifestaţie similară şi duminica viitoare, iar dacă va fi nevoie va convoca o Mare Adunare Populară în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău în data de 26 decembrie 2010, în comun cu alte organizaţii ale societăţii civile din Republica Moldova.

Sursa:hotnews.md

 

12/12/2010 - Posted by | PRESA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: