CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Germanii sunt cei mai ingrijorati din Europa, in ce priveste infiltrarea Islamului


l

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin
islam in Germania Germanii sunt cei mai ingrijorati din Europa, in ce priveste afirmarea Islamului in zona

2 din 5 germani se simt ameninţaţi de Islam, depăşindu-i astfel pe portughezi, francezi, olandezi, danezi, potrivit unui sondaj efectuat de săptămânalul Die Zeit, care a publicat câteva extrase miercuri, 1 decembrie 2010.“Comparativ cu Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca, Germania domină în înţelegerea rigidă şi intolerantă faţă de religiile străine”, a declarat şeful acestui studiu universitar, sociologul Detlef Pollack.

Majoritatea germanilor nu vede aproape niciun aspect pozitiv în Islam, a spus el, într-un interviu publicat în ediţia de joi a săptămânalului.

Doar 28,4% dintre germanii occidentali şi 19,5% dintre germanii răsăriteni cred că musulmanii ar trebui să aibă dreptul să-şi construiască moschei şi minarete în Germania, potrivit unui sondaj asupra a 1.000 de oameni, din fiecare dintre cele două părţi ale Germaniei, Franţa, Danemarca, Ţările de Jos şi Portugalia.

În schimb, 55,4% dintre danezi, 65,6% francezi, 67,1% olandezi şi 73,5% portughezi cred că musulmanii ar trebui să fie autorizaţi.

Elveţia a aprobat în 2009, cu 57,5%, o reformă a Constituţiei elveţiene de interzicere a noilor minarete, stârnind un val de proteste în întreaga lume.

72,6% dintre germanii occidentali şi 70,5% dintre germani asociază Islamul cu cuvântul fanatism, faţă de 69,2% danezi, 40,9% francezi, 73,7% olandezi şi 54,3% portughezi.

“Islamul este văzut într-o manieră extrem de critică în toate ţările europene”, mai apreciază Pollack. “Toţi întrevăd un potenţial conflict în viitor” legat de Islam, a spus el. “Totuşi , alte ţări pot vedea, de asemenea, şi aspectele pozitive ale Islamului”.

Germania s-a confruntat în ultimele luni cu o dezbatere violentă privind integrarea străinilor, în special a musulmanilor. Preşedintele federal, Christian Wulff, a stârnit dezbateri acerbe, chiar si personal, susţinând că Islamul aparţine din start şi Germaniei.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 46/2010

2 Decembrie 2010


07/12/2010 - Posted by | CREDINTA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: