CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Din presa prietenei si aliatei noastre, Ungaria: „Ardealul era o parte organica a Regatului Ungariei de o mie de ani, iar pierderea acestei bucati de pamant este mai dureroasa decat pierderea altor teritorii”


[Nem+Nem+pe+ma-ta+bozgore.jpg]

Extremist unguri purtand un tricou cu harta  „Ungariei mari”.Observati ca aceasta Ungarie visata de extremistii unguri se intinde peste Romania,Ucraina,Slovacia,Serbia,Cehia ,Croatia si Slovenia.Le e dor sa ocupe din nou  Ardealul si Banatul si ar pofti si  iesire la Marea Mediterana!

„Romania vrea sa sarbatoreasca furtul Ardealului in Teatrul national din Budapesta”

Este numai unul dintre titlurile aparute in presa maghiara, dupa ce s-a aflat vestea ca Ambasada Romaniei a inchiriat Teatrul National de la Budapesta pentru sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

„Pentru unguri, Ziua Nationala a Romaniei a Romaniei coincide cu o zi de doliu, caci Tratatul de pace de la Trianon a rupt Ardealul din Regatul Ungariei si a fost oferit Romaniei.

Ardealul era o parte organica a Regatului Ungariei de o mie deani, iar pierderea aestei bucati de pamant este mai dureroasa decat pierderea altor teritorii”, scrie Hungarian Ambiance.

Teatrul National din Ungaria se afla in centrul unui plin scandal legat de inchirierea salii principale autoritatilor romane. Sub presiunea unor demonstratii anuntate, directorul Teatrului a decis anularea angajamentului de a pune spatiul institutiei la dispozitia Ambasadei Romaniei, de Ziua Nationala.

MAE si-a exprimat regretul fata de decizia oficialului maghiar si a anuntat ca misiunea diplomatica se afla, deja, in cautarea unei alte locatii.

Membrii ai KDNP, formatiune aliata la putere alaturi de Fidesz (a premierului Viktor Orban) si ai partidului nationalist Jobbik l-au acuzat pe directorul teatrului, Robert Alfoldi, de „tradare”, pentru ca ar fi „colaborat cu fortele anti-ungare” prin acceptul dat la solicitarea Ambasadei Romaniei.

Potrivit unui comunicat al Jobbik, formatiunea il acuza, indirect, si pe premierul Orban de „provocarea” Romaniei, caci „teatrul ar fi o institutie de stat si Guvernul este responsabil pentru functionarea ei”.

Sursa: agentia.org

18/11/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Comentarii?

  Apreciază

  Comentariu de Csiszer Lóránt | 19/11/2010 | Răspunde

  • Eu las cititorul sa traga concluziile,Lorant .Nu am obiceiurile sovietice pe care le vedem la cei de la „patriotism md”.Tu ce concluzii ai tras din articol?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 19/11/2010 | Răspunde

 2. Eram curios la comentarii si trebuia sa scriu ceva ca altfel nu ma pot abona la comentarii prin email. ;)

  Apreciază

  Comentariu de Csiszer Lóránt | 21/11/2010 | Răspunde

 3. Nu comentez.

  Apreciază

  Comentariu de Csiszer Lóránt | 22/11/2010 | Răspunde

  • Nici eu nu comentez,daca tu nu comentezi,asa ca nu comentam nici eu nici tu,astfel incat treaba ramane necomentata,chiar daca ar necesita un comentariu,maxim doua, ca sa nu se spuna pe urma ca nu am comentat…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 22/11/2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: