CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Rezultatele de azi ale Barometrului de Opinie Publică din Republica Moldova


UNIMEDIA prezinta rezultatele Barometrului de Opinie Publică din R.Moldova

(LIVE) Urmărește la ora 11.00 pe UNIMEDIA prezentarea rezultatelor Barometrului de Opinie Publică

(UPDATE: 12.20) Dacă s-ar lua în calcul doar opțiunile electoratului decis cu cine va vota, exprimate în mandate de deputat, PCRM ar acumula 39 mandate, PLDM – 33 mandate, PD – 16 mandate, PL – 13 mandate. În rezultat, AIE ar obține 62 mandate, iar PCRM – 39 mandate. 

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova conduce în preferințele alegătorilor cu 26%, fiind urmat de Partidul Liberal Democrat cu 21%, Partidul Democrat din Moldova cu 10%, Partidul Liberal – 9%. Cel puțin așa reiese din datele Barometrului de Opinie Publică, dat publicității astăzi, 16 noiembrie, de către Institutul de Politici Publice și IMAS Chișinău, care susține că sondajul este reprezentativ pentru populația adultă și are o marjă de eroare de +/-3%. Studiul a fost realizat în perioada 17 octombrie – 7 noiembrie 2010 pe un eșantion de 1100 persoane.

SONDAJ BOP: PCRM - 26%; PLDM - 21 %; PDM - 10%; PL - 9 %. AMN nu trece pragul electoral 

Foto: Colaj UNIMEDIA

Exprimate în mandate de deputat, PCRM ar avea 35 de mandate, PLDM – 30, PDM – 19, PL – 17. În acest mod, AIE ar avea împreună 66 mandate de deputat (și ar putea alege președintele), în timp ce PCRM – 35 mandate.

Studiul “Barometrul de Opinie Publică – noiembrie 2010” a fost realizat de Institutul de Politici Publice în perioada 17 octombrie -7 noiembrie pe un eşantion de 1100 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de aproximativ 3%.

Sursa: UNIMEDIA

NOTA: Barometrul din noiembrie 2009, oferea partidelor politice din Moldova următoarele șanse: PCRM – 26%, PDM – 14.1%, PLDM – 12.9%, iar PL – 8.2%.

Publicitate

16/11/2010 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: