CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: NASA a găsit un „obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică”: CEA MAI TÂNĂRĂ GAURĂ NEAGRĂ. CE ESTE O „GAURA NEAGRA”.


NASA a găsit un „obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică”: CEA MAI TÂNĂRĂ GAURĂ NEAGRĂ.

 

UPDATE: Nu este vorba despre descoperirea unei nave extraterestre, asa cum probabil multi dintre voi v-ati fi asteptat, ci despre enigma nasterii unei noi gauri negre, posibil cea mai recenta gaura neagra din Univers si cea mai tanara gaura neagra observata pana acum. Posibila gaura neagra s-a nascut din supernova 1979 C. Supernova este tinuta sub observatie de catre NASA de multi ani, prin intermediul telescoapelor, iar ceea ce i-a intrigat pe oamenii de stiinta este faptul ca spectrul razelor X nu s-a schimbat in ultimii ani, ci a ramas aproximativ la fel.

Acest fenomen presupune faptul ca steaua care i-a dat nastere nu s-a transformat in neutron, ci ca avem de-a face cu o gaura neagra „baby”, prima observata direct pana in prezent. Cunoscute pana acum doar la nivel teoretic, gaurile negre „infantile” nu au fost surprinse de niciun telescop pana acum. Cercetatorii NASA nu sunt siguri ca 1979 C este cea mai tanara gaura neagra din Univers, dar aceasta este cea mai probabila ipoteza pe care o au pana in prezent. Noua gaura neagra ar putea avea doar.. 30 de ani! Insa toate aceste ipoteze vor fi confirmate de observatii ulterioare!

Supernova 1979 C se afla la 52,5 milioane de ani lumina fata de Pamant, in galaxia spiralata Messier 100 din constelatia Coma Berenices.

Date furnizate de Descopera .ro

15/11/2010 - Posted by | PRESA ROMANEASCA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: