CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

„Originea poporului român – de la mit la realitate”.O Evă mitocondrială din Tracia se află la originea românilor,spune profesorul Alexander Rodewald, director al Institutului de Biologie Umană de la Universitatea din Hamburg.


Motive

Alexander RODEWALD  este Profesor univ. Dr. rer. nat., Dr. Doc. med., director al Institutului de biologie umană de la Universitatea din Hamburg, Germania, profesor Honoris Causa la Universităţii din Bucureşti, România membru de Onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România membru de Onoare al Academiei de Ştiinţe din România

Antropologul Alexander Rodewald spune : „O Evă mitocondrială din Tracia se află la originea românilor”

”Populaţia de-aici a migrat apoi spre toată Europa cu 30-40.000 de ani în urmă”, a spus profesorul Alexander Rodewald, director al Institutului de Biologie Umană de la Universitatea din Hamburg, în cadrul unei conferinţe găzduite de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din Bucureşti.

Comunicarea lui s-a numit „Originea poporului român – de la mit la realitate”, relatează Arena.

 „Mitul este originea latină. Strămoşii românilor, care aveau acest fond genetic, trăiau aici cu peste 5000 de ani în urmă. Probe ce demonstrează că este vorba de cea mai veche populaţie europeană s-au găsit în Peştera cu Oase şi la Cioclovina”, a precizat geneticianul. Există însă şi elemente genetice comune cu populaţiile din Anatolia, unde au trăit hitiţii, cu grecii, cu italienii şi cu bascii.

Profesorul Alexander Rodewald conduce un colectiv care a făcut studii genetice pe oseminte vechi şi actuale din România, pentru a stabili originea poporului român.

Probabil că Eva mitocondrială a trăit cu aproximativ 200.000 de ani în urmă, crede savantul german. Prelevarea ADN din oseminte a fost foarte dificilă din cauza vechimii probelor. Dinţii, cel mai frecvent folosiţi pentru studii genetice, erau foarte tociţi, fiindcă localnicii măcinau grâul şi meiul cu pietre dure. Astfel, făina conţinea pulberi de silex foarte abrazive.

Cu toate că au avut loc mutaţii importante, provocate de migraţiile din epoca fierului, după invazia romană şi a popoarelor migratoare, mai ales a slavilor, chiar dacă s-au produs mixturi etnice în perioada cuceririi otomane, totuşi elementele genetice dominante sunt de origine traco-dacică.

Acelaşi lucru a fost dovedit şi prin cercetările genetice ale doamnei Georgeta Cardoş, cercetător ştiinţific biolog la Institutul Naţional de Cercetare „Victor Babeş”, care a investigat mormintele domnitorilor moldoveni de la Rădăuţi.

Geneticienii au demonstrat astfel că urmaşii lui Bogdan I nu erau cumani, aşa cum susţineau recent unii istorici din ţara noastră.

Alexander Rodewald, care a făcut studii de antropologie la Munchen, afirmă că o mutaţie genetică apare într-un grup etnic la 100-1000 de ani. Cercetătorii coordonaţi de el au făcut evaluări genetice şi pe morminte din Bucureşti şi din Ploieşti, zone geografice în care au avut loc frecvente afluxuri de populaţie.

Comunităţile etnice mici şi izolate, cum ar fi cele din regiunea Sarmisegetuza Regia, nu sunt relevante fiindcă, în timp, ajung inevitabil la endogamie. Aceste investigaţii se află încă la început şi presupun costuri foarte mari, pe care Institutul de la Hamburg nu le poate acoperi.

Autor:Viorel Patrichi

Sursa:  arena.md

IMPORTANT: A apărut cartea „GENOMUL UMAN” care este dedicată studiului de paleogenetică făcut pentru stabilirea originii poporului român

În sfârșit, studiul de paleogenetică care a bulversat România anul trecut.

  Din cercetările făcute de dr. Georgeta Cardoș și prof. dr. dr. Alexander Rodewald, director al Institutului de Biologie Umană al Universității din Hamburg, se desprind câteva concluzii bulversante:

– se constată o continuitate de 3-4-5.000 ani a poporului român pe aceste meleaguri;

– se constată o înrudire mare a populației actuale de pe coastele Mării Mediterane (Turcia de astăzi) și din nordul Italiei cu populațiile de pe teritoriul României de acum 3-4-5.000, lucru care vorbește despre originea tracică și prototracică a acestor populații moderne din Turcia (turcii albi cu ochi albaștri) și Italia;

– se constată o înrudire genetică consistentă între populațiile de astăzi ale României și Bulgariei, ceea ce dovedește rădăcinile traco-geto-dacice comune ale populației celor două țări. Să nu uităm că Regii geto-daci Dromihete și Burebista stăpâneau pe ambele maluri ale Dunării, atât în România, cât și în Bulgaria de astăzi!

Daniel Roxin

Cartea poate fi comandată pe acest site:

http://www.cartespirituala.ro/product_info.php?products_id=4901&osCsid=21475c80163548f022ac3eeb830c0c46

Publicitate

07/11/2010 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , ,

18 comentarii »

 1. Bai copii, voi chiar va bateti joc de fictiune cu articolul asta…..;)))))))
  Cata minte trebuie sa ai ca sa crezi asa ceva???!

  Apreciază

  Comentariu de Alina Marcu | 12/09/2011 | Răspunde

  • Aliunutza draga,ce scrie in articol a fost spus de un specialist recunoscut pe plan european,director al unei institutii serioase…Ti se pare ca esti mai desteapta decat dl.dr.Alexander Rodewald, directorul Institutului de Biologie Umană de la Universitatea din Hamburg?Tu cate clase zici ca ai absolvit,Alinutza mica?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 12/09/2011 | Răspunde

  • ”va bateti joc de fictiune” ? esti total deplasata DRAGA … mai bine taci daca nu te stii exprima…

   Apreciază

   Comentariu de Filip | 25/04/2012 | Răspunde

   • D-ta ai citit articolul? Daca l-ai citit,cum de nu ai observat ca tema care te „deranjeaza” pe d-ta a fost tratata de un specialist german in genetica, director al Institutului de Biolgie Umana al Universitatii din Hamburg ?
    De fapt ce calificare zici ca ai d-ta si cum de iti permiti sa faci ironii ieftine,fara sa contrazici concret cu contraargumente stiintifice, cele spuse in articol?
    Ridicolul nu te doare,DRAGA DrakulA fa ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 25/04/2012

 2. Alinutza … dupa postarea comentariului tau toata lumea a inteles de ce se fac bancuri cu „ALINUTZA” … prostia ta e chiar candida …

  Apreciază

  Comentariu de un oltean | 15/01/2012 | Răspunde

 3. Densusianu in” Dacia Preistorica” spune acelasi lucru inca din 1913

  Apreciază

  Comentariu de andrusco gh marian | 15/01/2012 | Răspunde

 4. Marele savant german este foarte roman…
  Dar problema este ca ce spune este plauzibil (cum ca dacii au avut si ei stramosi) dar nu schimba nimic din istoria romanilor.

  Apreciază

  Comentariu de sergiu | 23/02/2013 | Răspunde

  • Rodewald e roman ?

   Daca altii incearca sa schimbe si sa falsifice istoria romanilor( si sunt destui), cercetarile lui Rodewald sunt foarte necesare.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 23/02/2013 | Răspunde

 5. Cei maai periculosi oameni sunt cei culti si foarte culti.
  Si Mircea Eliade a fost o persoana culta si instruita si unii români s-au luat dupa el si s-au alaturat legionarilor. Nu inseamna ca daca este un om titrat nu poate politiza cercetarile sau rezultatele cercetarilor. Cine-l poate verifica pe dl Rodewald ? El ne-a tradus ceea ce a gasit. Traduttore traditore.
  Exemple de raul pe care-l pot face oamenii culti sunt nenumarate.
  Eu cred ca si Dl Rodewald trage niste concluzii pripite.
  Nimeni nu stie cator persoane din Romania li s-au facut teste ADN. Sa-ti faci un test ADN complet te duce si la peste 1000 de euro. Cati români isi pot permite sa-si faca ADN-ul, mai ales ca acest test s-a extins acum vreo- 6-7 ani. In Romania si-au facut probabil cativa teste ADN cu scop genealogic nu pentru paternitate sau pentru dovedire criminali. Oamenii bogati, majoritatea minoritari care de regula sunt mai instariti decat majoritarii, si-au putut permite sa-si faca ADN-ul. Asa ca concluziile pot fi pripite si chiar eronate.
  Subsemnatul sunt printre cei sub medie ca stare materiala si chiar ca inteligenta(parerea mea dar si a altora). Mi-am facut si eu ADN-ul dar numai cu ajutot financiar de la un unchi(care nu si-a facut ADN-ul). Daca n-as fi avut acel ajutor financiar nu mi-as fi facut ADN-ul.
  Y_DNA-ul meu apartine haplogrupului I2a (P37.2) iar ADN-ul meu mitochondrial apartine haplogrupului H. Eu ma stiu român get beget, sunt localnic, bastinas de sute sau chiar de mii de ani. N-am avut niciodata sentimentul ca vin de undeva cum a declarat Dl Presedinte Basescu ca ar avea origini africane conform testului ADN. Veti vedea, peste multi ani, ca românii bastinasi se incadreaza in haplogrupurile mentionate mai sus. Alte haplogrupuri sunt ale populatiilor migratoare. Dar nu exclud si varianta inversa. Totul este posibil in politica.
  De fapt neamul romanesc este pe duca, nici nu mai este necesar sa-si faca ADN-ul. La ce folos ?
  Poate pentru vreun exponat de ADN intr-un muzeu din viitor cu mentiunea : „ADN de la o populatie straveche de oameni ce purtau numele de românii si care au trait pe aceste meleaguri(spatiul Carpato-Danubiano-Pontic), populatie disparuta demult din istorie.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 10/05/2013 | Răspunde

  • 1.Neamul romanesc „NU E PE DUCA”.
   2.Originile tuturor oamenilor sunt in Africa, nu doar ale acestui Base…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 11/05/2013 | Răspunde

   • 1- Ma bucur sa aud aceasta. Asa sa fie.
    2- Asa se spune si se demonstreaza. Eu cred ca totusi Europa este leaganul umanitatii si al civilizatiei. Dar datorita umiditatii acestui continent nu s-au putut pastra oseminte umane precum in Africa. Originea africana a omenirii poate fi si o teorie politizata. Da bine pentru africani. Daca-s asa saraci macar sa aibe mandria ca sunt la originea speciei umane. Este o varianta. Ce ne facem daca descoperim o Eva australiana mai veche decat cea africana ?

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 14/05/2013

 6. Sunt interesante realizarile cercetatorilor in domeniu continuitati poporului nostru pe acest teritoriu ,dar este mare pacat ca aceste emisiuni sunt prezente pe acest canal de televiziune.Daca veti reusi sa capatati spatiu de emisie pe TVR ar fi bine .Probabil ca atunci si o mai mare parte a populatiei ar fi informata,caci vedeti la nasul se minte prea de tot si astfel sunt putin urmariti.Va astept cu programele acestea pe TVR.Succes/

  Apreciază

  Comentariu de iogen | 24/04/2014 | Răspunde

 7. Raman la convingerea ca europenii nu sunt un popor indo-european. Si bestia de Hitler si-a cautat stramosii arieni prin Tibet. Dar nu exclud apriori si aceasta versiune.
  Dupa umila mea parere, Homo Sapiens este de origine europeana si nu indo-europeana sau africana.
  Marele Lev tolstoi mentiona nu mai stiu in ce carte, ca „soba” care da caldura este un instrument de indobitocire. Caldura moleseste fizic si intelectual. Oamenii si popoarele inteligente s-au dezvoltat in locurile mai friguroase precum tarile din nordul Europei. Africa nu poate fi leganul umanitatii sau civilizatiei asa cum o cunoastem noi azi. Marile realizari ale umanitatii s-au realizat in Europa, inclusiv Marii Evrei s-au realizat tot in Europa si nu in Africa.
  Dar nu exclud apriori nici varianta ca originea umanitatii sa fi fost Africa(desi nici Biblia nu mentioneaza aceasta).
  Dar reticenta mea se bazeaza pe o istorie intreaga de manipulare a istoriei.
  Pe romani nu-i intereseaza genomul umam. Ce sa mai vorbim de haplogrupuri sau de migratia acestora.
  Ca pe romani sa-i intereseze ADN-ul lor, ar trebui sa-i intereseze mai intai stramosii lor directi, de sange, neamurile lor de sange. In viata mea aflata acum la final, rareori am auzit de vreun roman care sa-si fi facut arborele genealogic al familiei. nu-i intereseaza de cei care s-au straduit ca ei sa ajunga unde sunt si ce sunt in acest moment.
  l-am intrebat pe un individ, cu studii superioare, deci s-ar zice ca este din clasa intelectualilor, de ce nu-si face arborele genealogic al familiei, sa stie din cine se trage, care i-au fost stramosii. Mi-a raspuns : Dar ce, eu sunt din familie de nobili sau din familia regala pentru a-mi face un arbore ? De fapt i-am intrebat pe mai multi si raspunsurile au fost asemanatoare. Daca noi astia, de conditie mai modesta, care suntem majoritari, nu ne respectam stramosii pentru ca nu sunt de neam nobil sau regal, cum sa mai avem respect de la ceilalti, de la popoarele evoluate si avansate din Vest care-si respecta stramosii directi, si cum sa mai avem respect chiar de la minoritarii care-si respecta stramosii. Pentru ca acesti minoritari de care aminteam pastreaza vie mostenirea locurilor de unde provin.
  Am gasit in arborele meu genealogic cautand prin arhive un stramos preot. Dar mai multe despre el nu aveam decat ca era preotul Constantin. Nu am putut depista unde s-a nascut, cine ii erau parintii, fratii surorile, daca Constantin era numele sau prenumele sau. Am intrebat mai multi preoti, cerut prin emai si la patriarhie daca exista un nomenclator al preotilor care au servit biserica neamului de-a lungul secolelor. Nu exista asa ceva. Pentru ca daca ar exista nu vad de ce ar fi ascuns acest fapt. Daca nici preotimea nu-si respecta, prin fapta, pe cei ce au slujit lui Cristos, ce sa mai zic de amarastean.
  Stramosii nostri directi nu sunt Stefan sau Mihai. Ei sunt stramosii urmasilor lor. Cand taranul roman luat de regula cu arcanul la oaste isi dadea viata in lupta cu dusmanul, el n-o facea pentru Stefan. El o facea pentru ca sa-i apere pe cei de acasa, pa parintii sai, pe logodnicva sau sotia sa, pe copii sai.
  Biblia, Cartea Sfanta a europenilor, ne arata clar respectul pe care trebuie sa-l aratam stramosilor nostri si cum sa le aratam respectul. Sa-i notam in cartea vietii, sa le stim numele lor si ale stramosilor sau urmasilor lor.
  Daca ne dam credinciosi trebuie sa luam exemplu si ce se spune in Biblie(este adevarat, exemplul este din VT pe care crestinii nu-l prea cinstesc desi Biblia este VT+NT).
  Omul are 4 bunici si 8 strabunici si 16 stra-strabunici. Cum sa nu stii numele acestora si sa nu te gandesti la ei cand ei au dat viata celor care ti-au dat viata ? Ii stii daca ii ai mentionati intr-un arbore genealogic pe care sa-l transmiti urmasilor, ca si ei sa stie de unde vin.
  Daca nu pastram dovada scrisa, vom pieri ca neam. Peste secole lumea va sti ca romanii sunt de fapt romii, care sunt opusul nostru si opresorul nostru. Pentru ca romul este crescut cu credinta ca ca noi romanii i-am tinut in sclavie secole sau chiar milenii si apoteotic am si incercat genocidizarea lor prin holocaustul practicat de Antonescu in cardasie cu legionarii.
  Romanii, purtatorii limbii romane ca limba materna pe aceste meleaguri, vor pieri etnic. Vor ramane numai cei vorbitori de limba romana intr-o prima etapa, dupa care limba romana va disparea cum au disparut si alte popoare si limbile lor(Biblia este plina de exemple).
  Deci romanii majoritari sunt pe duca. Cand ei nu vor mai fi, vor disparea si romanii si limba romana din afara granitelor (Basarabia, Bucovina, Timoc, Bugeac, Cadrilater, Hertza, Banatul sarbesc) pentru ca nu-si va mai avea rostul. Poate vor ramane unii cercetatori ca analizezea trista soarta a cestui popor romanesc si sa-i invete si pe altii sa nu se puna rau cu evreii sau tziganii pentru ca va fi vai de mama lor si de zilele lor, romanii fiind cel mai bun exemplu in acest sens.
  PS. Scuze pentru acest comentariu cam lung si deci ineficient, dar cateodata ma mai revolta lipsa de perspectiva lasata romanilor de puciul decembrist din 1989 si nu ma pot abtine sa nu comentez ca nu suntem pe drumul cel drept asa cum eu il vad.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 27/04/2014 | Răspunde

 8. Cât de naiv poți să fii sa afirmi că eva mitocondriala a fost găsită într-o peșteră cu oase din Romania. De fapt se duce in derizoriu etnogeneza poporului român.

  Apreciază

  Comentariu de Gheorghe Stefanescu | 07/06/2022 | Răspunde

  • Cel care a făcut afirmația este directorul Institutului de Biologie Umană al Universității din Hamburg.
   Când afirmi că e un ”naiv” , se presupune că d-ta ești cel puțin la fel de calificat în domeniu, adică o persoană cu profunde studii genetice, capabil să poarte o discuție documentată în domeniul respectiv cu acest reputat om de știință sau cu colaboratoarea lui,d-na dr. Georgeta Cordoș, de la Institutul de Biologie din București. Este cazul d-tale?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 07/06/2022 | Răspunde

   • Nu doresc sa intru în polemici cu fantoma „cersipamantromanesc”. Cine sunteți de fapt cu prenume și nume? Numele meu este pe adresa de mail. In rest resturi…

    Apreciază

    Comentariu de Gheorghe Stefanescu | 07/06/2022

   • Numele d-tale de pe adresa de mail este fără îndoială un nume important pentru știință. A mai rămas doar să argumentezi concret unde greșește prof.dr.Rodewald. În rest, numai de bine…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 08/06/2022


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: