CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

România devine partener strategic pentru Spania


În 2011: România devine partener strategic pentru Spania

 

 

Luni, 25 Octombrie .Autor:F. Damian

Zapatero va merge în România

România şi Spania vor semna în curând un parteneriat strategic, după cum au anunţat, la Madrid, în 19 octombrie, miniştrii de Externe Miguel Angel Moratinos şi Teodor Baconschi.

Parteneriatul strategic este rezultatul unor relaţii excelente între Spania şi România, datorită legăturilor şi simpatiei reciproce, dar şi datorită prezenţei românilor în Spania„, a declarat ministrul de externe al Spaniei, Miguel Angel Moratinos. Acesta a apreciat în mod special rolul pozitiv al comunităţii românilor din Spania.

Acordul de parteneriat prevede cooperare strânsă în toate domeniile de la economie, la finanţe, investiţii şi schimb de informaţii pe linia securităţii interne. Documentul va fi semnat cel mai probabil la începutul anului viitor, când premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero va merge într-o vizită oficială în România.

După semnarea acordului de colaborare privind funcţionarea institutelor culturale din cele două ţări, cei doi miniştri de Externe au subliniat, în conferinţa de presă comună, necesitatea schimbărilor în politica de integrare a romilor şi asumarea responsabilităţii comune.

Trebuie să cerem Uniunii Europene să acorde mai multă atenţie situaţiei romilor, e nevoie de o politică europeană în acest sens şi de o strategie diferită, lucruri care au fost discutate, dezbătute la Cordoba, în timpul preşedinţiei spaniole. Nu avem probleme în acest sens şi situaţia din Spania este rezonabilă, cu excepţia unor mici incidente, dar în general din partea guvernului avem, în mod serios şi angajat, dorinţa şi voinţa unei mai mari integrări„, a spus Moratinos.

La rândul său, însă, ministrul Teodor Baconschi a subliniat asumarea unei responsabilităţi comune atât din partea ţărilor de unde pleacă romii nomazi, cât şi din partea instituţiilor europene şi a ţărilor gazdă.

Srsa:Romanul din Spania

Reclame

26/10/2010 - Posted by | ROMANII DIN JURUL ROMANIEI | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: