CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

GÂNGĂVELI MARCA”PATRIOTISM MD”ȘI SCORNELI ”PATRIOTIC-MALDAVANISTE” DESPRE ”VALAHI”,”ROMINIA”,”DATORIA MORALĂ A RUSIEI”,”CINCICOLONIȘTI”etc..VIDEO:PAZA DE ROMÂNI.


Four Funny Looking Cows Figurine 9.25" (Great For Standing On A Desk Or Table)

Am nimerit cu puțin timp in urma, fara sa caut in mod special, peste un blog care ar putea ocupa locul intâi la capitolul umor din prostie.

Semianalfabeții care intrețin blogul în cauză și care se autodefinesc drept ”patrioți maldavani!”si ”antiromîni”,se joacă așa cum se joacă porcul cu dovleacul ,cu noțiuni prea grele pentru creierul lor de gaină ,cum ar fi definițiile date  poporului ,națiunii sau etniei.

Neștiind astfel de lucruri elementare și nedorind să invețe,se bălăcesc in mocirla ignoranței ,scremându-se se justifice existența unei așa zise ”limbi maldavane”și a unei ”istorii maldavane”,fara nici o legătură cu adevărul istoric sau cu lingvistica.

De fapt ,ce încearca acești  retardați,este sa croiască o falsă identitate romanilor basarabeni traitori intre Prut si Nistru.

Acum ați priceput?

Ei sunt ”maldavani” ,nu ”romini”,au alta istorie decât ””valahii ”din ”Rominia”si sunt tare supârțați pe noi,”valahii romini”,pentru ca îi ”deznationalizăm si îi ”rominizam forțat” pe bietii ”maldavani”, care aparțin altui narod (adică popor) și care traiesc sărmanii de ei in Romania sub  ”cizma  valahilor”!

Daca nu știați,mai aflați și că”valahii i-au păcălit pe maldavani” cu ajutorul masonilor francezi , impunându-le in 1859 ,Unirea .

Domnitorul Cuza a fost după mintea lor cea puțină un trădător, așa cum trădători au fost și toți moldovenii care au militat pentru infăptuirea Unirii din 1859,a Munteniei cu Moldova.

Evident ca ”patrioții maldavani” speră că”aceasta nedreptate va fi reparata cu ajutorul Rusiei”,care ”are o datorie morala”(sic!),față de ”maldavani”.

Cum se va produce dupa capul lor de prostovani,actul de dreptate fața de ”narodul maldavan”cu ajutorul Rusiei,care ”are o datorie morala”față de Moldova lui Ștefan cel Mare ,știați?

Nu stiați ?Pai, prin infaptuirea ”Moldovei mari,de la Nistru la Carpați” și prin destrămarea ”Rominiei”!

Iată-i așadar si ”expansioniști”pe ciocoflenderii aștia,deși tot ei se vaită in fiecare articolaș de rahat pe care il produc ,ca ”rominii sunt un pericol pentru independența și neutralitatea R.Moldova”.

Am selectat pentru dv.,cateva din ”perlele”propagandei de tot râsul care inunda paginile acestei ”publicații”hazlii ,dar care se vrea ofensiva și periculoasă la adresa României.

Nu uitați numele acestui blog ,pe care vi-l recomand cu entuziasm, pentru a vedea ce inseamnă propaganda antiromânească de joasă extracție, în starea ei de prostie pură.

Blogul se numește,să-mi scuzați expresia, nici mai mult, nici mai puțin decât: ”PATRIOTISM MD” !

Menționez că am reprodus exact scrierea lor,astfel că greșelile de ortografie le aparțin în totalitate…

Va urez distracție placuta !

Iata ce puteți citi in paginile blogului ”patriotism md.”:

„Chiar din primele zile ale anului 1918 patru divizii ale armatei României regale, mişeleşte şi prin surprindere, au trecut Prutul, căzînd ca o prăbuşire de mal peste capul moldovenilor, care abia ieşiseră la drum mare cu norocul istoric în mînă.”

„Chipul lui Ştefan de la Putna nu se va lumina pînă cînd Moldova nu va fi reîntregită. Orice moldovan trebuie să ştie că Moldova se întinde din Carpaţi pînă la Marea Neagră.”

„Eu nu o singura data am repetat declaratia unui camarad de al nostru- “armata rusa in Transnistria este  un rau necesar, sa nu fi fost ea acolo rominii erau sa-si introduca miseleste trupele sale sub careva pretext inventat, scuipind pe neutralitatea statului nostru, cum au mai facut-o deja.”

„În perioada năvălirilor barbare strămoşii moldovenilor au suferit o puternică influienţă slavă.Aceasta a pus bazele unei legături trainice de prietenie moldo-slave.”

„Poetul anonim al baladei ,,Mioriţa’’ a descris foarte bine sfatul şi desfăşurarea planului de acaparare de către români a Moldovei:

,,Pe-un picior de plai,
Pe-o gură de rai,
Iată vin în cale,
Se cobor la vale,
Trei turme de miei,
Cu trei ciobănei.
Unu-i moldovan,
Unu-i ungurean
Şi unu-i vrâncean.
Iar cel ungurean (catolicul ardelean)
Şi cu ce-l vrâncean, (românul)
Mări, se vorbiră,
Ei se sfătuiră
Pe l-apus de soare (a istoriei universale)
Ca să mi-l omoare
Pe cel moldovan,
Că-i mai ortoman
Ş-are oi mai multe,
Mândre şi cornute,
Şi cai învăţaţi,
Şi câni mai bărbaţi,…’’

„Aşa-zisa ,,limbă română’’ este opera catolicilor ardeleni şi cea mai importantă armă a lor îndreptată împotriva moldovenilor.”

„Limba romană nu a existat niciodată,romanii vorbeau limba latină.”

„Greco-catolicul Iosif Vulcan este cel care românizează numele lui Mihail Eminovici,
transformându-l din Eminovici în Eminescu.Acelaş lucru l-au făcut românii în perioada interbelică în Moldova subjugată de ei.”

„Media din Romania a pretins ca valahii din Serbia sunt etnici romani.”

„Republica Moldova ca stat are dreptul de-a pretinde cealaltă jumătate,care nu are existenţă de sine stătătoare – Moldova Mare .”

„În esență în clipulețul lor este arătată o fetiță cu un exterior extrem de amărît, care mergind pe stradă ridică de jos o carte aruncată de cineva pe geam. Și cu expresie jalnică a feții se așază să o citească.”(Se referă la campania pentru donarea de cărți școlilor și biblliotecilor din  R.Moldova, organizată în România n.n.)

„Războiul din Transnistria a fost opera Serviciului Român de Informaţie: Ilaşcu- un securist român, Druc- unionist,armele româneşti ş.a…Acest război fratricid, moldoveni cu moldoveni,ne-a fost declarat ca să fim ocupaţi de armatele române.Transnistria şi Găgăuzia sînt fiice ale acestui război.”

„E vorba de nişte pofte. Pofta anexionistă, e clar. Şi, o, Doamne, să ne ierte visătorii de visuri de aur, simpla poftă de hăleală. „(era vorba de români n.n.)

 Pentru a isprăvi acest plan sătănesc iliesc-năstăsesc (modernizat apoi de Băsescu şi Tăriceanu) de colonizare şi cucerire pe „cale paşnică” a ţării noastre, clasa politică bucureşteană avea nevoie de o solidă forţă cincicolonistă, cu ajutorul căreia, mai întîi, ar fi putut distruge statul moldovenesc recent renăscut, iar pe urmă, să anexeze teritoriile lui la „ţara-mumă”

Un titlu de articol:”Democraţie europeană? Românească? Sătănească!?”

„Deşteptarea conştiinţei moldovenilor este strigătul geţilor liberi,în noi curge sîngele libărtăţii.
Legionarii români urmăresc distrugerea poporului moldovenesc,românizarea şi catolicizarea lui.”

„Roman si romania sint cuvinte inventate.Ba chiar si Europa accepta pe toti in afara de romini.Ia sa intrebati pe cei care i-si cauta de munca in alte tari:daca zic ca sint unguri,ori moldoveni,ori altcineva,numai nu romin,apoi au posibilitate sa munciasca.Altfel ori nu gasesc de munca,ori muncesc pentru trei galbeni.”

„Din istoria scrisă în beciurile Dimbovițene cunoaștem că daco-geţii ar fi fost o ramură a neamului tracic, care trăia exclusiv în Dacia, pe actualul teritoriu al României şi care vorbea o limbă diferită de latină. Imperiul Roman a cucerit Dacia, iar daco-geţii ar fi renunţat parţial la limba lor pentru a învăţa vorbirea cuceritorilor.”

Titlu de articol:”Noi sintem romani – sau sintem patrioti?”

Un bou care „colaboreaza „cu acest blog diversionist este framantat de o intrebare prea grea pentru creierasul lui:”De ce limba moldovenească nu este limbă de stat la Bucureşti?”

„De ce ni se impune nouă, moldovenilor, denumirea străină a limbii, cea „română”?”

Un alt imbecil face cateva „consideratii strategice”adanci :

„În aceste vremuri tulbure independenţa ţării ne-o asigură mama spirituală a poporului moldovenesc-Biserica Ortodoxă din Moldova,stilul vechi,credinţa ortodoxă,reîntoarcerea la scrierea chirilică,reeditarea vechilor cărţi bisericeşti, studierea istoriei Moldovei,Rusia pravoslavnică.Datoria morală a reîntregirii Moldovei îi revine Rusiei.”(sic!)

„Vreţi voi români, unionişti şi de tot felul,sau nu vreţi,dar Moldova îşi va reîntregi hotarele sale.”

„Sf.Metodie al Paterelor proroceşte că ,,boul va ragi’’, bourul de pe vechea stemă a Moldovei,adică Moldova îşi va lua ce este al său înapoi.”

„Iar din intelectualii cincicolonişti proromâni, alde M.Cimpoi, V.Matei, N . Dabija , A . Moşanu , I.Hadîrcă, P.Soltan (frontist din Trasnistria), M.Druc şi a., SIE a creat un corp de agentură de influenţă românească, punîndu-i în cîrcă spre realizare un larg program de activităţi, în scopul pregătirii ţării noastre pentru măritişul năsîlnic cu România.”

Notă:Celor care cred ca expresia ”cincicoloniști”pe care au întâlnit-o în textul prezentat  anterior,poate să însemne în limba româna chiar ”cinci coloniști”,le atrag atenția că de fapt ”patrioții” au vrut să se refere la…”coloana a 5-a”.

S-ar parea ca  pârdalnica sintagma „cincicolonisti” , ar fi o expresie existenta in limba  vorbita de  mankurtii rusificați,adica un fel de boscorodeală care ar vrea să fie  limba română ,dar  pe care ei o numesc gângav…”limba maldavană”.

 

Publicitate

09/10/2010 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

 1. fwtwva-si in gura de moldoveni prosti….
  cea mai proasta natie sunteti….

  Apreciază

  Comentariu de NATO-ROMANIA | 21/01/2011 | Răspunde

  • Aia nu sunt moldoveni ,fraiere,asa ca las-o mai moale cu injuratul,daca pricepi ce-ti spun.Aia sunt rusnaci sau mankurti,corcituri de 7 feluri care nestiind carui neam apartin s-au lipit la natia pe care o cred mai puternica,adica la rusi.Moldovenii basarabeni sunt romani si sunt cei mai necajiti dintre romani.Dar asta e o alta poveste.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/01/2011 | Răspunde

 2. Astia NU sunt moldoveni,MOLDOVENI IUBESC ROMANIA.Astia sunt minoritari cacati adusi de musca in Moldova.

  Apreciază

  Comentariu de Sa swgeti pwla la romani | 27/03/2011 | Răspunde

 3. Nationalism de carton. sau mai degraba rea vointa. Ei shtiu ca indruga niste prostii, asa cum shtia si vasile stati, care pana la urma si-a recunoscut marsavia. Astea sunt „opere rusesti” de buna seama. „Noi nu vrem unirea, noi suntem moldovani” este o manipulare sovietica ce a prins radacini doar in creierele minoritatilor si tuturor frustratilor de prin moldova. adevaratii moldoveni isi doresc revenirea si alipirea la patria mama. Ceilalti, pleava luta de vant. Ei nu pot vorbi in numele nimanui! Mai e si faza ca daca ei cer si restul moldovei de la Romania, asta ne va opri cumva elanul de a ne cere inapoi si cealalta parte din Moldova. jocuri de scena de tot rasul! Traiasca Romania Mare!

  Apreciază

  Comentariu de Razvan | 17/06/2011 | Răspunde

 4. Buna.Sunt din Romania” Arad”,pot spune ca un roman adevarat isi iubeste tara si cetatenii, indiferent in ce colt al lumii s-ar afla.Bunicul a lupat pentru Basarabia si acolo a fost ingropat.Indiferent de ce cred unii sau altii,romanii sunt fratii mei si sper ca intr-o zi, sa ne unim intr-un singur glas.Pentru cei care nu stiu,Romania are o istorie in antichitate care nu poate fi egalata.Iata un pasaj :” ..Tracii, al căror nivel de civilizație și cultură n-a fost egalat în antichitate, pe întregul teritoriu european (în afara lumii grecești, etrusce și romane) decât de civilizația celților, pe care în unele privințe chiar au depășit-o, erau un popor a cărui forță și cultură s-a bucurat de multă considerație în antichitate. Denumirea generală de „traci” a fost dată triburilor de limbă tracică dintre Marea Egee și Dunăre; triburile din nordul Dunării, vorbind aceeași limbă tracică, purtau nume de daci sau de geți..”Cred ca este mai mult decat suficient!!.. Natiunea Romana este si va fi cea mai inteigenta natiune!!Nu uitati ca si pentru prima calatorie spatiala pe luma, a NASA,tot un roman a facut calculele !”..ing. Gheorghe Botezatu
  – a calculat traiectoriile posibile Pamânt – Luna, folosite la pregatirea programelor -Apollo- (al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth); el a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei -Apollo- care a dus primul om pe Luna.
  – 1921…vedeti in ce an ?dar aselinizarea pe luna a fost mult mai tarziu „1969”.Intrebare : cine sunt adevaratii savanti ai lumii? Fratilor,suntem ce-a mai inteligenta natiune..Traiasca Natiunea Romana!

  Apreciază

  Comentariu de accente | 22/11/2011 | Răspunde

 5. Moldovenii sunt de doua tipuri: romani si rusi. Romanii tot timpul o sa recunoasca natia lor, iar rusii tot timpul o sa incerce sa sa se impuna in moldova si s-o transforme intr-o mica rusie de pe care sa stoarca tot ce pot!

  Apreciază

  Comentariu de Roman | 26/12/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: