CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO SI FOTO:IN MONARHIA COMUNISTA DIN COREEA DE NORD, ”Marele Conducator”Kim Jong il,este inlocuit de fiul sau mai mic,Kim Jong – Un


Se schimba capul  monarhiei comuniste din  Coreea de Nord ?

Republica Populară Democrată Coreeană este în pragul unui eveniment istoric . Într-o săptămână , in ţara vor avea loc 30 de conferinţe ale Partidului Muncii Coreean  ,in vederea transferului de putere de la ” Great Leader ” Kim Jong Il catre fiul cel mai mic său , Kim Jong – Un .

Se vorbeşte ca pregătirile pentru marele eveniment au început inca de la începutul lunii august . Conferinţa pentru alegerea unui nou  lider al partidului  ar fi trebuit să aibă loc  la începutul lunii septembrie . Cu toate acestea, a fost amânata . Din Coreea de Sud au venit imediat informaţii că motivul amanarii a fost  starea precară a sănătatii lui Kim Jong Il .

Este greu de spus dacă este adevărat sau nu . Coreea de Nord este o tara  prea închisa  pentru a fi siguri cu privire la astfel de lucruri .

Într-un comunicat recent , agenţia de stiri KCNA a Coreei de Nord a raportat că delegaţii la Congres , care ” au demonstrat patriotism şi sprijin pentru partid şi revoluţie ” au fost deja selectati .Orice ar fi , autorităţile nu ascund faptul că intenţionează să prevină repetarea ” nefericitelor ” experienţe avute de  fostele ţări socialiste . În conformitate cu linia generală a Partidului Comunist, revoluţia nu poate fi finalizata în cursul duratei de viaţă a unei generaţii . Şi pentru continuitatea cursului ,este mai bine să transfere conducerea de la tată la fiu .Coreea de Nord este singurul exemplu de ” monarhie comuniste ” din lume . După cum ştim , Kim Jong Il a devenit moştenitorul tatălui său , Kim Il Sung , în 1994 . Pregătirea pentru transferul de putere în cazul precedent a fost făcut în etape .În 1980, Kim Jong Il a fost ales membru al Biroului Politic al Central al partidului  , secretar al Comitetului Central şi membru al Comitetului Militar Centralal Partidului . Mass-media a început să-i laude  realizările . Doi ani mai târziu , el a devenit  adjunctul conducerii  Adunării Populare Supreme . Potrivit unor rapoarte , în timpul vieţii tatălui său , la începutul anilor 1990 , Kim , Jr. a fugit de fapt ţară .El a  mai fost responsabil de activitatea de informaţii si spionaj si  a fost acuzat de organizarea atacului terorist din 1983 din Birmania , care a ucis 17 oficiali din Coreea de Sud , precum de şi bombardarea unui avion sud-coreean în 1987 , in  urma careia care au murit 115 de oameni . Cu toate acestea,  implicarea lui Kim Jong  Il nu a putut fi  dovedita .Analiştii străini spun că unul dintre candidaţii cei mai probabili pentru rolul de lider al ” naţiunii Coreea de Nord „este Kim Jong Un, fiul cel mic al liderului acestei ţări  .

Problema succesiunii a fost ridicată în mod regulat începând cu jumătatea anului 2008 . Mass-media occidentala au început să vorbeasca din ce in ce mai des despre  problemele de sănătate ale lui Kim Jong Il ,iar in conformitate cu în conformitate cu datele detinute de  spionajul din Coreea de Sud , el a suferit un  accident vascular cerebral luna trecută .

În ceea ce ilpriveste pe  Kim Jong – Ung , se ştiu foarte puţine despre el . În conformitate cu informaţiile limitate furnizate de diplomaţi nord-coreeni , el a fost născut pe 08 ianuarie 1982 ( în conformitate cu alte informaţii , 08 ianuarie 1983 ) si  a reuşit să absolve Scoala Internationala din Berna,Elvetia . Cu toate acestea, el a participat rar la cursuri , preferând să studieze la domiciliu . Este pasionat de  baschet .

Un detaliu interesant : Kim Jong Una  lua  întotdeauna cina in restaurante , însoţit de ambasadorul nord-coreean in Elveţia Rea Chola , care a fost considerat un managerul unui tezaur secret al lui Kim Jong Il .

La 20 de ani Kim Jong – Un  , a fost adus acasa la ” decizia tatalui ”  înapoi in Coreea comunista,pentru  a fi  protejat de influenţa negativă a stilului de viaţă occidental . Din acel moment , tot ceea ce a avut de- a face cu Kim Jong – Un a fost ţinut secret . Nici chiar spionajul nu a putut obţine imaginea lui şi a trebuit să utilizeze o schita .

Cu toate acestea, atunci când vorbim despre un posibil succesor , vârstă lui Kim Jong  pare prea prea tanara . Putem spune cu toata siguranta că el va deveni noul lider nord-coreean ?

In ziarul Pravda.ru , Vladimir Khrustalev , un expert în problemele din  Coreea, al  Universitatii Maritime, a declarat :

” Este foarte probabil ca aceasta conferinta va aborda problema succesorului lui Kim Jong Il . Totuşi, este puţin probabil că această problemă va fi rezolvată fără echivoc . Şi eu nu exclude că procesul s-ar putea întinde -a lungul timpului . Şi asta nu înseamnă că noul lider va fi Kim Jong Un . Chiar dacă el este numit aşa ,cel mai probabil , el va fi doar o marionetă , în timp ce altcineva va fi un lider . El este prea tânăr pentru un astfel de rol mare .

Toate elita politica din Coreea de Nord  este de vârstă matură si cel mai probabil , a doua persoană din aparatul administrativ de Coreea de Nord , Chung Sung taek , va fi liderul real . Acesta este un funcţionar experimentat , care a ocupat  în mod constant diferite poziţii de management inca din 1972 , trecand prin toate etapele de conducere .Mai mult decât atât , el deţine o poziţie dominantă în  Comitetul de Stat al Apărarii ţării . Aceasta este organismul care , la începutul anilor 1990 , a jucat  rolul de conducere în stat . Cel mai probabil ( chiar şi după ” alegerea ”  unui nou lider ) in Coreea de Nord ” bătrâni „, va conduce  ţară colectiv , aşa cum s-a întâmplat în  Politburoul sovietic, în ultimii ani ai conducerii lui Brejnev .

Deci, nu se aşteaptă  modificări drastice ale cursului politicii nord-coreene, după ce Kim Jong Il va fi  plecat . Oricum , ”in  ţara va incepe un nou  ciclu de inerţie , „este convins  expertul.

Serghei Balmasov
Vadim Trukhachev
Pravda.Ru

27.09.2010

”Marele conducator” Kim Jong-il, pozeaza impreuna cu cativa boi mai tineri decat el.Fotografie din 11.20.2009.( KNS / AFP / Getty Images )

 Foto din 24 01 2010 . ( KNS / AFP / Getty Images )

Kim Jong cerceteaza atent o găleată,în timpul vizitei sale istorice de la fabrica Kangdong.Remarcati in fotografie sluga care este parca gata sa plonjeze ca sa-i linga pantofii,sau orice ii cere iubitul conducator… Foto lansat pe 01.11.2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat 26 ianuarie 2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 01-02-2010 . ( REUTERS / KCNA )

Kim Jong-il inspectează o fermă de bumbac a Armatei  Populare  Coreene  dîntr-un loc care nu trebuie divulgat. . Foto lansat pe 29 noiembrie 2009 . ( REUTERS / KCNA )

IL VEDEM PE  Kim Jong-il  INTR-un magazin nou construit într-un loc care nu trebuie divulgat . Foto lansat pe 17 aug 2009 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 21-01-2010 . ( KNS / AFP / Getty Images )

 Foto lansat pe 11-03-2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 24 01 2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 5.03.2010 . ( REUTERS / KCNA )

Kim Jong-il inspectează produsele de carne de porc de la Ferma de porci  a  Armatei Populare Coreene, Unitatea 534 lintr-un loc care nu trebuie divulgat. Foto lansat pe 1.16.2010 . ( KNS / AFP / Getty Images )

 Foto lansat pe 21 februarie, 2010. ( KNS / AFP / Getty Images )

Foto lansat pe 5.03.2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 31 iulie, 2009. ( KNS / AFP / Getty Images )

 Foto lansat pe 3/2/2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 13.12.2009 . ( KNS / AFP / Getty Images )

Foto lansat pe 10 februarie 2010. ( REUTERS / KCNA )

Kim Jong-il vizite Sinuiju Fabrica de încălţăminte în Sinuiju , nord-vest de Phenian . Foto lansat pe 2009-11-25 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 31 iulie, 2009. ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 3/2/2010 . ( REUTERS / KCNA )

 Foto lansat pe 29 sept 2009 . ( REUTERS / KCNA )

Foto lansat pe 11.28.2009 . ( KNS / AFP / Getty Images )

 Foto lansat pe 11 decembrie 2009 . ( KNS / AFP / Getty Images )

 

Kim Jong-il cu un  grup cu muncitori .Foto lansat pe 21 februarie, 2010. ( KNS / AFP / Getty Images )

 Foto lansat pe 17 aug 2009 . ( KNS / AFP / Getty Images )

Foto lansat pe 26 ianuarie 2010 . ( KNS / AFP / Getty Images )

 

VIDEO:VIZITA LUI KIM JONG IL IN CHINA

 

Publicitate

28/09/2010 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. O mica rectificare… Kim Jong Il nu ese „Marele Conducator” („Great Leader” – acesta a fost tatal lui, Kim Ir Sen), el este „Conducatorul drag” („Dear leader”). Mostenitorul va fi probabil „Cool leader” – a terminat studiile in Elvetia, a fost vazut la Campionatul Mondial de fotbal din Germania in 2006 si se pare ca a fost in spatele concertului filarmonicii din New York la Pyongyang

  Apreciază

  Comentariu de Imperator | 28/09/2010 | Răspunde

  • Sursa pe care am citat-o(ziarul Pravda)il numeste”the great Leader”.Daca stii sigur ca n are aceasta titulatura,am sa fac modificarea.Imi poti indica o sursa?
   Am specificat ca beizadeaua lui Kim Jong il a studiat in Elvetia.Ciudat mi se pare ca desi a fost in Germania in 2006,Pravda spune ca nu exista fotografii cu acest personaj si ca serviciile secrete au doar un desen cu infatisarea lui!.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 29/09/2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: