CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PASTORUL TOKES,VICEPRESEDINTELE PARLMENTULUI EUROPEAN PLUSEAZA,PRETINZAND AUTONOMIE TERITORIALA PENTRU MAGHIARI SI IN JUDETELE BIHOR SI SATU MARE


Tokes vrea autonomie teritoriala si in Bihor si Satu Mare

Foto:Pastorul Tokes

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat luni ca doreste introducerea autonomiei teritoriale, “cu consimtamantul politicului romanesc si prin intelegere reciproca”, si in Bihor si Satu Mare.“Avem de gand sa introducem autonomia teritoriala – cu consimtamantul politicului romanesc, desigur, prin intelegere reciproca – si in alte regiuni in afara secuimii, in tinuturile asa-numite Partium, adica Bihor si Satu Mare, unde suntem in relativa majoritate intr-o oarecare regiune restransa”, a afirmat Tokes, intr-o conferinta de presa desfasurata la Oradea.

Acesta a precizat ca o astfel de autonomie ar fi avantajoasa si pentru romanii care locuiesc in zonele respective, oferind exemplul Cataloniei din Spania, in care, potrivit lui Tokes “mii si mii de spanioli se muta”, pentru ca nivelul de trai este cel mai inalt.

Pe de alta parte, Laszlo Tokes a raspuns luni acuzatiilor pe care mai multi politicieni romani i le-au adus dupa declaratiile sale de la Scoala de Vara de la Baile Tusnad, privind autonomia Tinutului Secuiesc.

“Doamna Corina Cretu (eurodeputat – n.r.), fosta colega de munca a presedintelui Ion Iliescu, a cerut schimbarea mea din postul de vicepresedinte al Parlamentului European”, a afirmat Tokes, citat de Mediafax.

Sursa

Comunicat oficial si sfidator al extremistilor maghiari din Romania, via “vicepresedintele Parlamentului European”, Laszlo Tokes 

Au fost remontate indicatoarele cu denumirile istorice maghiare ale străzilor din Oradea

Un grup din cadrul filialei Oradea a Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Ardeal a repus azi, 27 septembrie, în Oradea, în prezenţa vicepreşedintelui Parlamentului European, Tőkés László, indicatoarele cu denumirile istorice de străzi, îndepărtate de curând de către municipalitate. Primăria Oradea a demontat, în data de 23 septembrie, de pe clădirile aflate în proprietatea bisericii – în una din clădiri îşi are sediul şi biroul central al domnului vicepreşedinte – toate indicatoarele care conţineau aceste denumiri istorice, indicatoare confecţionate din resurse financiare proprii. Drept motivaţie, municipalitatea nu a putut produce decât o sesizare extrem de vagă. După reamplasarea indicatoarelor, la doar 30 de minute a apărut un echipaj al Poliţiei Comunitare Oradea, care a făcut fotografii, a luat notiţe, respectiv i-a atras atenţia lui Tőkés László că sprijină un act ilegal, respectiv remontarea indicatoarelor cu denumirile istorice. Eurodeputatul ardelean a răspuns că nici la Timişoara, ceea ce s-a întâmplat, nu s-a întâmplat în cadrul legal existent, motiv pentru care uneori e nevoie să ne folosim de instrumentele nesupunerii civile, subliniind că legile proaste şi antidemocratice se scriu în contradicţie cu practica europeană şi valorile comune.

CITITI AICI SI DESPRE:  agentul Laszlo Tokes:

Oradea, 27 septembrie 2010

Sursa:roncea.ro/

septembrie 27, 2010

27/09/2010 - Posted by | PRESA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: