CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

1937. Au votat impotriva lui Stalin ,au fost împuşcati!


Au votat împotriva sa si i-a  împuşcat!

 

În 1937, ca urmare a  deciziei  Plenului  din februarie-martie a Comitetului Central al PCUS ( b), Partidul a organizat o monitorizare completă a alegerilor .

Au fost organizate  întâlniri speciale pentru  instruirea activistilor  cu privire la modul de a desemna candidaţii pentru  alegerile de deputaţi şi reprezentanţii la adunările electorale raionale.

In  1937 doi   locuitori din  satul  Pokrovka, A. Dmitriev şi  S. Nikolaev au venit  beti  la  secţia de votare  au rupt portretul lui Stalin spânzurat şi au început să le calce în picioare . În dimineaţa următoare ,au fost arestaţi   şi   trasi la răspundere penală în temeiul art. 58 oră 10 RSFSR Codul Penal ( agitaţie anti- sovietica şi propagandă ) , si  împuşcati.

Într-o ideologie rigidă ,astfel de acte sunt considerate crime,în alte circumstanţe  ele se incadreaza la  huliganism …

  NKVD-ul a fost obligat să înregistreze toti chiaburii , cei considerati  mai ostili fiind imediat arestati şi executati in baza unor hotarari date de o  troica  a NKVD-ului . 

In acel an fatal au fost cazuri de oameni condamnati pentru ca,beti fiind ,au pierdut buletinele de vot.

Un anume   Koshelev la secţia de votare № 58 din districtul Kirov din Orenburg  a fost la  femei şi a dormit cu ele  şi fiind în chef  nu a mai mers la  întâlnirea  electorală. Koshelev a fost arestat şi judecat în conformitate cu art. 58 oră 10 Cod penal.

În scurt timp a crescut  numărul denunturilor , spionomania  si s-a declansat o adevarata vanatoare de oameni, care erau  condamnati in numar din ce in ce   mai mare Nu a existat o lupta electorala,alegerile avand un singur  tur de scrutin  si doar un singur nume inscris pe buletinul de vot.

Propagandistii au explicat  celor care votau ca  : ” pentru că în raionul  exista un singur candidat , atunci nu poate  fi şters.

In data de 17 .11 .1937 Asistentul  procurorului  sovietic Pakhotin a t finalizat investigarea cazului Obuhov Vasili Nikolaevici sicu condamnre  la zece ani de închisoare ” .

Obuhov s-a dovedit a fi fost  amembru al Gărzii Albe  , care sistematic facea propagandă contra- revoluţionara împotriva Constituţiei lui Stalin  si a alegerilor pentru Sovietul Suprem.

 

În 1937 , se facea puscarie grea si pentru o gluma  nefericita. Intr-o zi cetateanul  Fiodor Cheremisov  fiind foarte beat la un miting în satul Novo- Mikhajlovka ,districtul Pokrovsky  , a declarat: „Eu nu sunt fericit ! ” .. ”  A primit si el  10 ani de puscarie.

 

O glumă nereuşită a condus si la condamnarea  contabilului  Orenburg, pentru propaganda contrarevoluţionara   In 1932. Pe data de 2 decembrie 1937 , el a cumpărat în Orenburg , pentru coltul rosu  o statuie a lui Stalin . Sosit  cu  statueta la sediu, a spus că Stalin a fumat deja pe drum  o ţigară şi a terminând pe locul al doilea. Ancheta a fost finalizată intr-o zi. A  fost condamnat la moarte .

La alegerile pentru Sovietul Suprem al URSS p din 12 12 1937 . Participanţii au fost 96.8 % din alegători . Alegătorii , de fapt , a avut de spus „da” sau „nu”,adica sa  aprobe sau sa nu aprobe politica de stat , neavand de ales decat o persoană.

 In  Sovietul Suprem a fost ales 1143 deputati  . In rândul deputaţilor a fost 460 de  muncitori(42%) , agricultori – 337 (29,5 %), funcţionarilor şi intelectuali – 326 ( 28,5% ).

Cu  70 ani în urmă, in U.R.S.S.alegerile au fost formale, fara a lasa alegatorilor posibilitatea de a  alege cu adevarat  …  Dar acum?

 

rszodergava.ru

к.и.н. Приказчикова О.В. Оренбург

12/09/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.