CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

BLOGUL DIVERSIONIST ANTIROMANESC AUTOINTITULAT CU NERUSINARE”PATRIOTISM MD.”TITREAZA:”Frații secui sărbătoresc sîmbătă ziua eliberarii de sub ocupația romînă”.


Iata ce  spun propagandistii sovietici de la „patriotism md”despre fratii lor „patrioti”,separatistii din Plutonul secuiesc,filiala a organizatiei extremiste din Ungaria, Garda maghiara:

„Patrioții secui din filialele locale ale Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), Consiliului Naţional Secuiesc Scaunul Ciuc şi Asociaţia Husarilor din Scaunul Ciuc organizează sâmbătă, la Miercurea Ciuc, o suită de manifestări pentru celebrarea a 70 de ani de la eliberarea oraşului, în 11 septembrie 1940, în urma Diktatului de la Viena, de către trupele ungare, în fruntea cărora s-a aflat însuşi amiralul Horthy.

“În această zi de 11 septembrie 1940, guvernatorul Horthy Miklos, în fruntea honvezilor săi, a adus dreptatea mult aşteptată. (…) În data de 11 septembrie 2010 ne amintim cu mândrie şi dragoste ziua care a umplut de bucurie sufletul poporului nostru secui, fărâmiţat de Trianon”, se spune atât în mesajul “de mobilizare” adresat locuitorilor din Miercurea Ciuc de Szocs Csongor, şeful HVIM Ciuc şi de Toth Balint, purtătorul de cuvânt al HVIM Transilvania, cât şi în afişele reprezentându-l pe Horthy călare la intrarea în Miercurea Ciuc.

Programul acestei celebrări a acestui eveniment istoric în Transilvania va începe, sâmbătă la amiază, cu o adunare la mormântul unui localnic din Miercurea Ciuc, Kopacz Bela, omorit de trupele romine în retragere în  perioada inaintării lui Horthy  spre oraş, urmată de o paradă a unei trupe de husari călări de la gară până în centrul urbei, unde va avea loc apoi o nouă adunare populară, cu discursuri, poezii şi cântece patriotice.

După care, seara, la Casa de Cultură, celebrarea eliberarii Ardealului şi a eroului ungar, Horthy Miklos se va încheia cu o conferinţă despre viaţa şi opera acestuia, susţinută de istoricul literar Tompo Laszlo.

Acţiunea patrioților secui se va desfăşura cu aprobarea primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert si a Jandermeriei locale.”

ATI RETINUT?”PATRIOTII”SOVIETICI CARE AU IMBRACAT DIVERSIONIST HAINA „MOLDOVENEASCA”, SE CONSIDERA „FRATI”AI SEPARATISTILOR EXTREMISTI DIN PLUTONUL SECUIESC,FILIALA ORGANIZATIEI SUBVERSIVE REVIZIONISTE GARDA MAGHIARA DIN UNGARIA !

 Pentru a va lamuri cine sunt acesti”patrioti”de pe blogul antiromanesc www.patriotism md.,care au publicat aceasta apologie a separatistilor secui,alaturi de care sarbatoresc  sfasieriea Romaniei in urma dictatului de la Viena din 1940,va sugerez sa cititi(daca nu va vor obosi) , doar cateva dintre articolele  incitatoare la ura impotriva  romanilor si a Romaniei,publicate de aceasta oficina abjecta de dezinformare si intoxicare a opiniei publice :

 

-„De ce limba moldovenească nu este limbă de stat la Bucureşti?”

– „ROMÂNIA MARE – MOLDOVA MICĂ”

-„Statalitatea modlovenească a fost desfiinţată prin crearea României”

 

 Cititi si:

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/

Publicitate

11/09/2010 - Posted by | DIVERTSMENT, PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Traiasca Tara Secuiasca. Erdely nem Romania. Moldova nem Romania.
  Dorina o sa te dam in judecata ca nu indici sursa imaginii si textului. :) :) :)

  Apreciază

  Comentariu de patriot | 11/09/2010 | Răspunde

  • CITESTE TITLU ARTICOLULUI FRAIERE !
   ACOLO SCRIE:
   „BLOGUL DIVERSIONIST ANTIROMANESC AUTOINTITULAT CU NERUSINARE”PATRIOTISM MD.”TITREAZA:”Frații secui sărbătoresc sîmbătă ziua eliberarii de sub ocupația romînă”.
   AIA E BA JEGOSULE”SURSA”:”BLOGUL DIVERSIONIST ANTIROMANESC AUTOINTITULAT CU NERUSINARE:”PATRIOTISM MD”.Ai priceput?Nu stii sa citesti?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 11/09/2010 | Răspunde

 2. :) :) :)Auz Dorina, sa nu uii astazi sa-i feliciti pe secui.

  Apreciază

  Comentariu de patriot | 11/09/2010 | Răspunde

  • AM SA-I FELICIT PE SECUI ,IN ZIUA IN CARE ANIVERSAM REVENIREA ARDEALULUI DE NORD LA PATRIA MAMA-ROMANIA,ZIUA IN CARE INTREAGA TRANSILVANIE A FOST CURATATA DE COTROPITORII HORTHISTI.
   NU MAI E MULT PANA ATUNCI.
   PREGATITI-VA SA PUBLICATI FELICITARILE NOASTRE SI SA RELATATI MANIFESTARILE SARBATORESTI OCAZIONATE DE ACEASTA ZI IMPORTANTA IN ISTORIA NOASTRA SI A SECUILOR.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 11/09/2010 | Răspunde

 3. Imi pare rau ca nu mai traieste Stalin sa te trimita putin in ma-ta, la munca fortata la Vorkuta,asa cum a facut cu sute de mii de moldoveni nevinovati.
  Tu cel putin puteai fi acuzat de idiotenie si ar fi meritat sa se lipseasca Moldova de un specimen retardat ca tine,care nici de propagandist nu e bun…
  Ai fi fost folositor patriei sovietice la Cerrcul Polar,magar batran ce esti ..

  Apreciază

  Comentariu de cersipamantromanesc | 29/06/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: