CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

UN RAZBOI NECONVENTIONAL.CEL MAI MARE ATAC CIBERNETIC DIN TOATE TIMPURILE


 Secrete  militare din  computerele militare ale SUA „atacate ” în 2008

William Lynn şi David Cameron

In fotografie : William Lynn si David Cameron

Un atac cibernetic  lansat in 2008 in Orientul Mijlociu  a penetrat  secrete  militare aflate in calculatoarele armatei americane,a declarat  un oficial al Pentagonului.

Cel care a dezvaluit acest atac despre care pana acum, mass media nu a avut nici o informatie este William Lynn III, cel de-al doilea om din Departamentul Apararii al Guvernului American. Intr-un articol aparut in revista”Foreign Affairs”, Lynn califica atacul drept „cea mai mare bresa din toate timpurile in securitatea informatica a SUA”.

In articolul publicat in  revista Afacerilor Externe , domnul Lynn a cerut SUA să accelereze un sistem de proceduri de achiziţii publice în domeniul apărării cibernetice .

Ela scris că atacul din 2008 a început atunci când  a fost plantat  într-un laptop militar american de la o bază din Orientul Mijlociu un program parazit care  s- a răspândit apoi pe furiş , prin intermediul reţelelor informatice militare americane şi a preluat date militare in folosul duşmanului.

Inaltul oficial american  a atras atentia ca Statele Unite  nu au inca pus la punct un sistem de cybersecuritate care sa corespunda provocarilor actuale, lasand sa se inteleaga ca atacuri precum cel din 2008 se pot repeta si in prezent.

Nu este clar ce secrete  ale S.U.A. au  reusit sa obtina spionii cibernetici  şi ce alte detalii  au putut fi accesate de acestia .

Autorul articolului a avertizat ca puterea  militară a SUA este ameninţată de acest tip  de război cibernetic ,in care costurile  sunt relativ scăzute pentru atacatori.

Domnul Lynn,un lobbyist in  apărare şi fost membru al guvernului  fostului preşedinte Bill Clinton , a avertizat Ministerul Apararii  ca ar  trebui să accelereze procesul prin care acesta isi dezvoltă  programele  de apărare cibernetice.

” Daca este rau intentionata, o echipa de programatori experimentati ar putea gasi oricand o vulnerabilitate a retelei logistice globale a SUA, avand posibilitatea sa fure planuri secrete, sa incetineasca sau sa obtureze capabilitatile serviciilor secrete americane sau chiar sa impiedice anumite arme inteligente sa-si atinga tinta „, a adaugat Lynn.

Venind de la al doilea om din Departamentul Apararii si de la un expert care lucreaza in domeniul cyberapararii  statului  inca din mandatul lui Bill Clinton, avertismentul este foarte serios si ingrijorator.

81 de luni au fost necesare Pentagonului pentru ca acesta sa-si schimbe sau upgradeze intregul sistem informatic. Armata americana opereaza cu 15.000 de retele si are in jur de 7 milioane de computere dispuse pe intregul glob. Acestea sunt supuse zilnic unui numar de cateva mii de incercari de atacuri cibernetice,mai mult sau mai putin sofisticate.

 Sursa

Publicitate

31/08/2010 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: