CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Mahmoud Ahmadinejad, a promite „o ripostă la scară planetară” în caz de atac împotriva ţării sale


In caz de atac asupra Iranului, Mahmoud Ahmadinejad promite o ripostă la scară planetară

Duminică, 22 august 2010

Mahmoud Ahmadinejad

Mahmoud Ahmadinejad, a promis „o ripostă la scară planetară” în caz de atac împotriva ţării sale, într-un interviu publicat în ediţia de sâmbătă a cotidianului Al-Sharq din Qatar, informeaza mediafax.

„Opţiunile noastre nu vor avea limite (…). Ele vor privi întreaga planetă”, a declarat preşedintele iranian, răspunzând unei întrebări privind o eventuală reacţie a Teheranului la un atac.

Statele Unite şi Israelul afirmă, în mod regulat, că nu exclud un atac împotriva Iranului, cu scopul opririi programului său nuclear controversat. Occidentalii suspectează Iranul, în pofida dezminţirilor repetate din partea acestuia, că ar căuta să se doteze cu arma atomică, sub acoperirea programului său nuclear civil.

 „Cred că unii se gândesc să atace Iranul, în special din cadrul entităţii sioniste (Israel), dar ei ştiu că Iranul este un scut indestructibil şi nu cred că stăpânii lor americani îi vor lăsa să facă acest lucru”, a spus el.

„Ei ştiu, totodată, că riposta iraniană va fi dură şi dureroasă”, a continuat Ahmadinejad.

În plus, el a reafirmat că sancţiunile nu vor avea niciun efect asupra ţării sale, care „are o economie solidă şi relaţii cu întreaga lume”. În privinţa dosarului nuclear iranian, Ahmadinejad pledează în favoarea relansării iniţiativei Braziliei şi Turciei cu privire la un schimb de uraniu îmbogăţit.

De asemenea, el a afirmat că Statele Unite duc o „politică eronată în Afganistan”. „Noi suntem pregătiţi să le arătăm drumul cel bun (…), să-i ajutăm să iasă din această ţară şi să îi lase pe afgani să îşi gestioneze problemele”.

 Pe de altă parte, Ahmadinejad a dat asigurări că ţara sa nu va interveni în Irak. „Noi încurajăm toate grupările irakiene să se înţeleagă, să formeze un Guvern şi să reconstruiască ţara”, a declarat el.

 

Sursa:agentia org.

Publicitate

23/08/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Nu va exista niciodata o riposta pentru ca americanii nu o sa-i atace stiind ca iranienii sunt sustinuti de catre rusi. Probabil o sa-si puna pofta-n cui cu petrolul. Scuze de offtopic: http://cubreacov.wordpress.com/2009/05/23/fratii-nostrii-aromanii/#comment-1405
    Am combatut aromani de-ai mei care habar n-au ce vorbesc. Respect pentru expunerile tale din acel link. Sunt perfect adevarate!

    Apreciază

    Comentariu de Zdoca George | 23/08/2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: