CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

INCREDIBIL!PLANURILE UNGURESTI DE REGIONALIZARE A ROMANIEI ”APROBATE TACIT”!


Autorul proiectului de regionalizare a României: Maghiarii nu au zis “vrem și noi o feudă”

Recent, a fost aprobat, tacit, de catre Senat, un proiect de lege initiat de UDMR privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare a Romaniei, desi Guvernul se pronuntase in toamna lui 2009, sustinand ca aceasta initiativa est inoportuna.

http://www.ziare.com/actual/eveniment/02-10-2010/romania-ar-putea-fi-impartita-in-16-regiuni-994231″ target=_blankRomania ar putea fi impartita in 16 regiuni

Vazut ca un proiect de regionalizare a Romaniei in favoarea maghiarilor, proiectul a fost criticat de Opozitie. Autorul acestui proiect, Csutak Istvan, expert al UDMR in politici de dezvoltare, spune, pentru http://www.realitatea.net/csutak-istvan–autorul-proiectului-de-regionalizare–sperietoarea-pericolului-conspiratiei-maghiare-este-din-ce-in-ce-mai-greu-de-valorificat_701187.html” target=_blank Realitatea.net, ca nu este vorba decat de o reimpartire mai eficienta si ca nu este vorba de o regionalizare pe criterii politice, iar noile regiuni, mai mici, nu vor avea atributiuni administrative.

Csutak Istvan sustine ca “actualul sistem ii defavorizeaza pe cei mai slabi. Statisticile arata ca in primii 10 ani ai regiunilor de dezvoltare (1998 – 2007) judetele puternice si mari au atras incomparabil mai multe fonduri decat cele ramase in urma”, iar “mecanismul dezvoltarii echilibrate nu a functionat”.

In consecinta, a gasit si a propus un algoritm care sa garanteze o alocare mai corecta a acestor fonduri. Prin noua configuratie propusa “s-ar crea premizele unei competitii mult mai echilibrate, dat fiind ca regiunile de dezvoltare ar fi formate din judete cu “greutate” comparabila”, explica Csutak Istvan.

In proiect este propusa impartirea Romaniei in niste regiuni mai mici deoarece astfel se pot respecta mult mai fidel criteriile deja amintite “situatia geografica, socio-economica, istorica, culturala sau de mediu”.

Autorul proiectului spune ca “imi vine greu sa cred ca judete ca Vrancea si Buzau raportate la Constanta si Tulcea formeaza realmente o arie omogena. Sincer sa fiu, nu prea sesizez mare coeziune nici intre Bihor si Maramures”.

In plus, Csutak Istvan da asigurari ca regiunile de dezvoltare nu vor avea atributiuni administrative.

Cititi articolul in intregime la:www.ziare.com sau la:.napocanews.ro

CITITI VA ROG SI O  ANALIZA COMPETENTA A DEDESUBTURILOR   PROPUNERII DE REGIONALIZARE FACUTE DE U.D.M.R.:

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/?s=regiunile+de+dezvoltare+europene

Publicitate

19/08/2010 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. mda…se cunoaste de altfel tupeul magyar.problema e ca li se si permite.Amestecul in treburile interne ale Romaniei este un atac la suveranitatea statului nostru.Poporul roman tresa se inplice ff tare acum in actele transante de divizare a Romaniei pe criterii etnice.Trebuie iesit in strada si trebuie sa ne adunam chiar in judetele Covasna si Harghita si sa le dam o lectie revizionistilor magyari.

  Apreciază

  Comentariu de avram iancu | 23/06/2011 | Răspunde

  • Se pare ca videoclipul despre care vorbeam ete o provocare.Forumul romanilor din Harghita si Covasna se dezic de aceste indemnuri.La fel si alte organizatii invocate acolo…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 23/06/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: