CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PATRIOTUL ROMAN BASARABEAN ILIE ILASCU II RASPUNDE PLIN DE DEMNITATE MINISTRULUI DE EXTERNE RUS LAVROV:„Suntem sătui până în gât, de frăţia rusească a ultimilor 70 de ani, când ne-aţi luat cu japca tot ce am avut…!”


 

 

 

 

 

 

 

 

După reacția Ministerului rus de Externe cu privire la decorarea „călăilor” grupului Ilașcu cu Ordinul Republicii, Ilie Ilașcu a lansat astăzi o declarație pentru ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citată de Ziarul de Gardă md.

„După ce preşedintele Mihai Ghimpu a semnat decretul de acordare a Ordinului Republicii membrilor grupului „Ilaşcu”, criminalii de stat de la Tiraspol, cât şi elementele şovine de la Moscova, au declanşat o isterie stalinistă.

S-a alăturat acestei maşinării chiar şi Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, în persoana domnului Serghei Lavrov.

Nu doresc să-mi pun mintea cu leprele autohtone, care de o săptămănă fac spume la gură, însă acţiunile lui Serghei Lavrov nu le pot trece cu vederea”, susține Ilașcu.

În declarația sa, Ilie Ilașcu ține să-i „aducă la cunoştintă” lui Lavrov că Republica Moldova este din anul 1991 un stat liber, suveran şi independent, care „nu are nevoie de dojeneala fratelui mai mare”.

„Suntem sătui până în gât, de frăţia rusească a ultimilor 70 de ani, când ne-aţi luat cu japca tot ce am avut…”, se spune în declarație.

Potrivit lui Ilie Ilașcu, clasa politică de la Moscova dă dovadă de făţărnicie şi duplicitate, atunci când afirmă pe faţă că recunoaşte integritatea teritorială a Republicii Moldova, iar prin spate – „întreprinde acţiuni energice de dezmembrare teritorială a statului moldovenesc”.

„Noi demult cunoaştem că așa-zisele tratative interminabile de reglementare a diferendului transnistrean, de aproape 20 de ani, sunt nişte aberaţii plasate de Moscova în zonă pentru a menţine în continuare, cu forţa, Republica Moldova în sfera de influenţă a Rusiei”, crede Ilașcu.
În final, Ilie Ilașcu a ținut să menționeze că în anul 1992, nu a fost un „conflict fratricid” (așa cum se spune în comentariul ministerului rus), ci „un război moldo-rus de agresiune a Federaţiei Ruse asupra tânărului stat Republica Moldova, cu scopul de a o dezmembra şi menţine în sfera de influenţă”.

„Domnule ministru, noi, cei decoraţi recent, în 1992, la Nistru, cu arma în mână, ne-am apărat Ţara şi sărăcia la care ne-aţi adus timp de 50 de ani sub ocupaţia sovietică.

Ne numiţi „calăi” în propria ţara, voi, cei care aţi venit peste noi ca hoardele nomade, pârjolind totul în cale. Nu noi ne-am dus pe teritoriul Federaţiei Ruse să luptăm.

Noi nu am omorât în 1992 nicio persoană neînarmată, copii, femei sau bătrâni. Am nimicit doar dușmani, care ne-au atacat pământul şi propria casă!”, a mai declarat Ilașcu.

Sursa: JURNAL MD.

Publicitate

09/08/2010 - Posted by | BASARABIA SI BUCOVINA, PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: