CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CHIAR DACA PRODUCTIA A SCAZUT,CEA MAI MARE COMPANIE DIN ROMANIA OMV Petrom, a avut în primele şase luni un profit de 4,6 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2009


Cea mai mare companie din România, OMV Petrom, a avut în primele şase luni un profit de 4,6 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2009

Grupul petrolier OMV Petrom a avut în primele şase luni ale anului în curs un profit de 1,526 miliarde de lei (368,3 milioane de euro), de 4,6 ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a lui 2009.

În perioada aprilie – iunie 2010, grupul a înregistrat un profit net de 719 milioane de lei, cu mult peste câştigul din intervalul similar al anului trecut, de numai 6 milioane. Profitul din al doilea trimestru este cu 11% mai redus faţă de câştigul din primele trei luni, de 807 milioane de lei. Totuşi, vânzările din al doilea trimestru, de 4,409 miliarde de lei, s-au situat cu 12% peste valoarea din perioada ianuarie-martie, de 3,934 miliarde de lei.

Profitul Petrom a crescut de cinci ori, chiar dacă producţia a scăzut

 

Foto: PUblimedia, Silviu Matei

„Pe parcursul trimestrului al doilea din 2010 am continuat să obţinem rezultate foarte bune, în pofida deteriorării cererii pe piaţă, datorită disciplinei financiare, managementului strict al costurilor şi optimizării ope-raţionale.

Producţia s-a situat sub nivelul înregistrat în trimestrul II al anului trecut, deoarece declinul natural al producţiei de ţiţei şi gaze din România nu a fost compensat integral de producţia noilor sonde forate şi cea adiţională obţinută prin programul de reparaţii capitale la sonde”, a declarat în raportul financiar semestrial directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Cititi intreg articolul pe:

http://www.gandul.info/financiar/profitul-petrom-a-crescut-de-cinci-ori-chiar-daca-productia-a-scazut-6773797

05/08/2010 - Posted by | PRESA ROMANEASCA | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: