CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

P.D.-L SI TRAIAN BASESCU AU SCAZUT DRAMATIC IN PREFERINTELE ROMANILOR.


PD-L, pe locul trei in preferintele electoratului – sondaj

 publicat la: 16 iulie 2010

PD-L, pe locul trei in preferintele electoratului – sondaj

Analiza interna a social-democratilor, bazata pe o serie de sondaje comandate de PSD, pozitioneaza partidul in preferintele electoratului in luna iulie la 42%, urmat de PNL cu 25%, PD-L cu 16% si PRM la 9%, in timp ce UDMR ar avea 3%.

Evolutia in preferintele electoratului ar confirma, potrivit sondajului prezentat joi in sedinta CEx a PSD, o cadere a democrat-liberalilor.

De la 38% in luna februarie, PD-L ar fi beneficiat de un vot politic de 35% in martie, 28% in luna mai si 16% in iunie. Intre doar o luna, intre mai si iunie, PDL ar fi pierdut 12 procente, sustine sondajul PSD. In iulie, PDL este cotat tot cu 16%, nemaiinregistrand scaderi.

Pe partea cealalta, PSD a crescut de la 31% in februarie, la 33% in luna martie, 37% in mai si 42% in luna iunie – acelasi scor ca si in luna iulie. In luna in care PDL ar fi pierdut nu mai putin de 12 procente (intre mai si iunie), pesedistii ar fi crescut cinci procente.

Cat priveste PNL, formatiunea lui Crin Antonescu avea in februarie 19%, in martie 20%, in mai 24%, in iunie 26%, iar in iulie 25%. Intre mai si iunie, perioada de declin a PDL, liberalii nu au castigat decat doua procente.

La capitolul incredere in personalitatile politice, presedintele PSD, Victor Ponta, a crescut de la 35% in luna februarie, la 47% in luna iunie.

Increderea in Traian Basescu s-a redus de la 45% la 18%

In contrapartida, in cazul presedintelui Traian Basescu increderea s-a redus de la 45% in februarie, la 18% in iunie. Intre mai si iunie, seful statului a scazut in ceea ce priveste increderea de la 31%, la 18%, adica a pierdut 13 procente, fiind vorba probabil de aceeasi votanti pe care i-a pierdut si PD-L.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a crescut cinci procente in nivelul increderii, de la 37% in februarie la 42% in iunie.

La intrebarea legata de care partid poate scoate tara din criza, PSD a obtinut cele mai multe optiuni, respectiv 42%. La randul sau, PNL a cumulat 25%, PDL 17% si PRM la 7%.

Sursa:Napoca news

Publicitate

16/07/2010 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: