CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Complotul psihopolitic al comunismului.Comuniştii aplică masiv metode de prelucrare psihologică


Comuniştii aplică masiv metode de prelucrare psihologică

Pentru a combate comunismul în forma lui modernă, trebuie să fii mai inteligent, mai instruit şi mai ingenios decât promotorii şi agenţii lui.

Doar scandând „Jos comuniştii!” şi turnând injurii, nu obţii nimic.

În 1998, anul în care Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a reuşit să acceadă în Parlament, am citit o carte care m-a şocat: „Spălarea creierului. Complotul psihopolitic al comunismului”. Autor – Sergiu Grossu, teolog, patriot român, fost condamnat politic. El s-a născut la 14 noiembrie 1920, în satul basarabean Cubolta.

După vreo 4 ani grei de închisoare politică (în 1959 a fost condamnat de comuniştii sovietico-români), Sergiu Grossu a emigrat în Franţa, în 1969. Este un scriitor notoriu, tradus în numeroase limbi.
În cartea sa, apărută la Editura „Duh şi Adevăr”, Bucureşti, 1998, Sergiu Grossu prezintă un rezumat al manualului sovietic de psihopolitică.
Iată şi o concluzie a autorului: „Comunismul n-a murit. Au dispărut regimuri comuniste, dar tentaţia viziunii leniniste a rămas aceeaşi”.
Definiţia psihopoliticii, formulată de comunişti, este: „Arta şi ştiinţa de a impune şi a menţine dominaţia asupra gândurilor şi credinţelor indivizilor, ale ofiţerilor, ale funcţionarilor, ale maselor, precum şi cucerirea popoarelor duşmane prin metoda „însănătoşirii mentale””.
Sergiu Grossu arată în lucrarea sa că oricine este împotriva comuniştilor, este declarat de ei „bolnav şi nebun” şi, bineînţeles, este constrâns să urmeze un tratament.

Agenţii psihopoliticieni comunişti au metodele lor de a convinge până şi rudele, şi prietenii victimei că tratamentul într-o clinică specializată este necesar şi benefic.
În 1936, Lavrenti Pavlovici Beria, şeful NKVD-ului sovietic (şef al aparatului poliţienesc în timpul regimului lui Stalin) le-a vorbit studenţilor americani de la universitatea „Lenin” despre scopurile şi instrumentele psihopoliticii comuniste. Manualul sovietic a fost folosit în SUA pentru instruirea cadrelor comuniste.

Acesta conţine următorul apel: „Creaţi haos prin Psihopolitică! Lăsaţi naţiunea fără conducător! Ucideţi-i pe duşmanii noştri!”. „…Trebuie să acţionaţi până fiecare medic psihiatru va deveni un psihopolitician. Dominaţi spitalele şi universităţile. Acreditaţi ideea că numai un medic european poate fi un bun specialist în domeniul psihiatriei. Trebuie să acţionaţi până când sinuciderea provocată de un dezechilibru mental va fi un lucru obişnuit şi nu va genera investigaţii şi comentarii.

 Societatea trebuie educată în credinţa că numărul nebunilor creşte”.
Manualul conţine şi instrucţiuni referitoare la lupta cu Biserica Catolică în Polonia, Cuba, Vietnam, China, Etiopia.
Un observator atent va înţelege că programul a fost urmat şi se aplică în continuare.
Apropo, L.P. Beria a rămas cunoscut ca executor principal al epurărilor staliniste din deceniul al patrulea al secolului 20, deşi a fost implicat doar în fazele finale ale procesului. Beria a fost implicat şi în pregătirea masacrului de la Katyn (1940), în timpul căruia aproximativ 22.000 de ofiţeri polonezi – floarea naţiunii poloneze! – au fost asasinaţi.

 O mare tragedie! Polonia resimte şi acum această rană. Nu uită.
Moldovenii care încă nu pricep ce înseamnă comunismul, ar trebui să-i întrebe pe polonezi – un popor care are demnitatea de a-şi onora bunicii şi străbunicii masacraţi de fiara roşie. Oamenii cu demnitate, cu respect şi dragoste de neam, nu i-ar vota pe bastarzii monstrului.

Cartea „Spălarea creierului. Complotul psihopolitic al comunismului” poate fi citită pe Internet: aici.

Sergiu Grossu (foto, născut la 14 noiembrie 1920 în satul Cubolta din Basarabia) a făcut studii de filosofie şi teologie la Bucureşti. A activat clandestin, începând cu 1948, în mişcarea religioasă Oastea Domnului, interzisă de regimul comunist. Arestat în 1959 şi condamnat la 12 ani de închisoare, a fost eliberat în 1962, în urma unui decret de graţiere.
Soţia sa, Nicole Valery-Grossu, a cunoscut la rândul ei teroarea temniţei româneşti comuniste, experienţă pe care a relatat-o în celebrul volum „Binecuvântată fii, închisoare”. Împreună s-au stabilit în Franţa în 1969 şi au denunţat, decenii de-a rândul, în publicaţii proprii şi în mass-media din Vest, persecuţiile la care erau supuşi credincioşii din ţările comuniste.

Mai multe informaţii din biografia lui Sergiu Grossu – aici.

 

Sursa: eleonora-lisnic.blogspot.com/

13/07/2010 - Posted by | BASARABIA SI BUCOVINA, POLITICA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.