CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DECLARATIE PROVOCATOARE A AMBASADORULUI RUS LA Kiev: „Rusii si ucrainenii sunt un singur popor”.OARE CUM S-O NUMI ACEL POPOR ?


Ambasadorul rus la Kiev: „Rusii si ucrainenii sunt un singur popor”. Oare?


Cetatenii Rusiei si Ucrainei sunt un singur popor, sustine ambasadorul rus la Kiev, Mihail Zubarov. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa in capitala Ucrainei : „Suntem un singur popor. Intelegeti asta cum doriti”, a spus ambasadorul, referindu-se la lupta comuna impotriva inamicului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scrie publicatia Svobodnaya Pressa. A doua zi, nationalistii ucraineni au sarit cu critici aspre la adresa lui Zubarov. In articolul intitulat „Zubarov risca sa devina persona non grata. Declaratia ambasadorului rus in Ucraina despre unitatea popoarelor a starnit reactiile nationalistilor”, se mentioneaza ca forumurile ucrainene au fost invadate de dezbateri legate de subiectele: „cetatenii Rusiei si Ucrainei ar trebui considerati popoare diferite?”, „unii sunt europeni si ceilalti asiatici?”.


Declaratiile ambasadorului rus nu sunt singulare.Numerosi alti politologi,politicieni sau ziaristi rusi o tin pe a lor,spunand ca ucrainienii sunt rusi si nimic mai mult…


Un politolog al Institutului tarilor CSI, Kirill Frolov, sustine ca : „Prin convingerea ca ei au cultura nationala si istorie, ei distrug tot ce au creat rusii din Sud-Vestul Rusiei secole de-a randul, care au mers pana la moarte pentru pentru a-si apara ortodoxia si caracterul rusesc”.


Un scandal asemanator  a mai avut loc la Kiev, in urma comentariilor deputatului Dumeide Stat a Rusiei, Konstantin Zatulincare a infatisat „dovezi”  cum  ca ucrainenii sunt rusi care locuiesc „la marginea” tarii ruse (in rusa – „U kraya”, de unde vine si numele tarii- n. red.).


 „Cine sunt ucrainenii? Eu am spus: sunt rusi care locuiesc la extremitatea Rusiei…”, a spus Zatulin.


Reactii ucrainiene la declaratiile provocatoare facute de ambasadorul rus la Kiev:


„Declaratia lui Zubarov este o incercare voalata de a pune la indoiala nevoia de statalitate ucraineana si, in orice tara a lumii, cuvintele lui ar fi intelese exact asa. De asemenea, acesta este un balon de proba, pentru a vedea cum reactioneaza Ucraina la o astfel de grosolanie”{Ziarul kievean „Deni”, potrivit Svobodnaya Pressa.}


„Ambasadorul rus, ca un sovin tipic rusesc, a negat existenta limbii, culturii si chiar a poporului ucrainean. Declaratia sa jigneste onoarea si demnitatea fiecarui ucrainean. SBU ar trebui sa–l declare persona non grata”{ Stepan Hmara,un veteran al miscarii ucrainene nationaliste}


Vicepresedintele Radei Supreme, Mikola Tomenko, a declarat : „Daca rusii si ucrainenii sunt acelasi popor, inseamna ca nu mai au nevoie de doua state, unul le este de ajuns”, a avertizat Tomenko.


 Adjunctului sefului Administratiei Prezidentiale din Ucraina, Anna Herman. „Vreau sa protestez oficial impotriva faptului ca reprezentantul Rusiei a spus ca ucrainenii sunt rusi, care traiesc la marginea Rusiei. Aceasta este o insulta la adresa poporului nostru”


Un reprezentant al Blocului Iulia Timosenko, Vladimir Polohalo, a spus ca ucrainenii si rusii nu pot fi acelasi popor. „Mentalitatea ucraineana este mai apropiata de cea a europenilor, iar a rusilor- de cea asiatica”.


2010-06-24


Surse:


http://www.stiri.md/ro/article/113091/ambasadorul-rus-la-kiev-rusii-si-ucrainenii-sunt-un-singur-popor-oare


http://www.ziuaveche.ro/externe/ambasadorul-rus-la-kiev-rusii-si-ucrainenii-sunt-un-singur-popor–oare

Publicitate

24/06/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Un comentariu »

  1. Si ce daca-s rusi? Au drepturile lor, statul e recunoscut la ONU,care-i problema? Ar trebui Ucraina sa anexeze Rusia, sau ce? Si Belgia are francezi, dar nu e nici o problema!

    Apreciază

    Comentariu de Doru Georgescu | 23/08/2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: