CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

TEXTUL DECLARATIEI OFICIALE PRIN CARE PRESEDINTELE Barack Obama A PROCLAMAT luna iunie – Luna lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor


 

  Pe site-ul Casei Albe, a fost publicat : ” Presidential Proclamation–Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Pride Month. „

Iata pasajele traduse:

Casa Alba

Biroul pentru Secretariatul de presa

A se transmite imediat

28 mai, 2010

Proclamatie prezidentiala – Luna lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor

Ca americani, este dreptul nostru dat prin nastere ca toti oamenii sunt egali si merita aceleasi drepturi, privilegii, si oportunitati. Din primele zile de independenta, natiunea noastra s-a straduit sa-si indeplineasca aceasta promisiune.

 Un capitol important in istoria noastra mareata, neterminata, este miscarea pentru corectitudine si egalitate in numele lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT). Luna aceasta, pentru ca recunoastem contributiile incomensurabile facute de americanii LGBT, ne reinnoim angajamentul nostru de a lupta pentru drepturi egale pentru americanii LGBT si sa se incheie prejudiciile si nedreptatea, acolo unde exista.

Americanii LGBT  au imbogatit si au consolidat tesatura a vietii noastre nationale. De la liderii de afaceri si profesori pentru sportivii si primul raspuns, indivizii LGBT au atins succesul si celebritatea in fiecare disciplina.

 Ele sunt mamele noastre si tatii, fiii si fiicele noastre, si prietenii nostri si vecinii. In administratia mea, in mod deschis persoane LGBT sunt angajate si deservesc la fiecare nivel.

 Multumesc celor care au venit barbati curajosi si femei, care au marsaluit, care s-au ridicat impotriva nedreptatii, si au adus schimbarea prin acte de compasiune sau sfidare am facut progrese enorme si vom continua sa depunem eforturi pentru o uniune perfecta.

   Continua enumerand toate legile pe care le-a emis si actele semnate pentru protectia persoanelor LGBT, pentru serviciile medicale pentru cei infestati HIV/SIDA si ca a eliminate interdictia de a intra cu HIV.

De asemenea a acordat fonduri catre spitale pentru ca pacientilor LGBT sa li se acorde compasiune si securitate atunci cand au nevoie si  inclusiv posibilitatea de a alege o alta persoana decat un membru apropiat al familiei sa ii viziteze si sa ia decizii medicale.

In alte domenii, Departamentul de Locuinte si Dezvoltare Urbana (HUD) a anuntat o serie de propuneri care sa asigure programe de baza pentru locuinte deschise tuturor, indiferent de orientarea sexuala sau identitatea de gen. HUD a anuntat, de asemenea, primul studiu national de discriminare impotriva membrilor comunitatii LGBT in inchirierea si vanzarea de locuinte.

In plus, Departamentul de Sanatate si Servicii Umane a creat un Centrul National de Resurse pentru Batrani LGBT.

Mai ramane mult de lucru pina cand natiunea noastra sa-si tina promisiunea pentru justitie egala in temeiul legii pentru americani LGBT.

De aceea trebuie sa dam cuplurilor de homosexuali aceleasi drepturi si responsabilitati acordate oricarui cuplu casatorit, si sa abrogam Actul de Aparare al Casatoriei.

Noi trebuie sa protejam drepturile famililor LGBT prin asigurarea drepturilor lor de adoptie, ocuparea fortei de munca sa se incheie discriminarea impotriva americanilor LGBT, si de a asigura ca angajatii federali sa primeasca beneficii egale. Noi trebuie sa creem scoli mai sigure, astfel incat toti copiii nostri sa poata invata intr-un mediu propice.

De asemenea, ma angajez sa se termine cu “Nu intreba, Nu spune”, astfel incat patriotii americani LGBT sa poata servi in mod deschis in armata noastra si voi lucra cu Congresul si  conducerea noastra militara pentru a realiza acest obiectiv.

   Continua sa ii elogieze, cat au dat aceste persoane natiunii americane si ca natiunea este puternica prin diversitate.

Prin afirmarea acestor drepturi si valori, fiecare  american beneficiaza de avansarea in continuare catre libertate si justitie pentru toti.

ACUM, prin urmare, eu, Barack Obama, presedinte al Statelor Unite ale Americii, in virtutea autoritatii cu care am fost investit de catre Constitutia si legile Statelor Unite ale Americii, proclam luna iunie 2010 ca luna a lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transgenilor.

Fac apel catre toti americanii sa respecte in aceasta luna prin combaterea prejudecatilor si discriminarilor in propriile lor vieti si peste tot unde exista.

DREPT PENTRU CARE , am semnat prezenta conventie cu mana mea in ziua de douazeci si opt mai, in anul Domnului nostru doua mii zece, si de independenta a Statelor Unite ale Americii doua sute treizeci si patru.

Barack Obama 

Publicitate

24/06/2010 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: