CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

MITROPOLITUL”A TOATA MOLDOVA” FOST{ACTUAL}OFITER K.G.B.


Mitropolitul Vladimir (foto) are grad militar de colonel și a fost ofițer se securitate în cadrul KGB-ului sovietic. Informația a fost oferită pentru UNIMEDIA de către Vlad Cubreacov, vicepreședinte al PPCD.”Un grad de căpitan sovietic putea fi obținut doar: a) în armată (ceea ce nu a fost cazul) b) în miliţia sovietică (ceea ce, de asemenea, nu a fost cazul) şi c) în organele securităţii statului (KGB). Deci, prin metoda excluderii, deducem că Mitropolitul Vladimir a fost ofițer de securitate în cadrul KGB-ului sovietic”, a explicat Cubreacov.

„Nicolae Cantarean (numele de mirean al mitropolitului Vladimir – n. red.) a avut relații directe și strânse prin serviciile secrete sovietice cu Valeru Pasat, fost șef al serviciilor de informații și securitate a R. Moldova.

Mai mult, Pasat i-a acordat Mitropolitului și gradele militare următoare, ceea ce a iritat o bună parte a clerului”, a mai adăugat Cubreacov.

„Mitropolitul, implicându-se în jocul politic și împotriva celorlalți lideri politici, compromite biserica pe termen lung și o expune unor presiuni politice viitoare, inclusiv unor reacții proporționale.

 El face un deserviciu mare ortodoxiei, mergând pe comanda politică din exterior. Această campanie politică de propagandă (panotaj, tv) costă foarte mulți bani și nu au proveniență legală, deoarece nu s-au făcut rapoarte la CEC. Având în vedere legătura lui Pasat cu cercurile financiare din Rusia și ținând cont de subordonarea Mitropoliei Chișinăului către Federația Rusă, cred că e vorba de cercurile financiare rusești de peste hotare”, a mai precizat Cubreacov.

Vicepreşedintele PPCD a mai adăugat că „Biserica și statul sunt organisme diferite prin natura, scopul și mijloacelor lor. Sunt instituții, care nu se pot suprapune și confunda. Singurul raport este cel de cooperare.

Relația bisericii cu un partid este îngrădit de legea în vigoare și nu pot exista partide confesionale. Biserica trebuie să-și păstreze nautralitatea confesională, deoarece e spiritul constiituței, a ansamblului cadrului legislativ și litera normelor europene”.

Sursa: Unimedia

 

Publicitate

17/06/2010 - Posted by | DIVERSE | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: