CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

IN ANGLIA A APARUT PE UN CAMP UN CERC CONCEPUT PE BAZA CELOR MAI FRUMOASE FORMULE MATEMATICE DIN LUME…


The latest circle appears to be based on a mathematical formula. It appeared on Saturday in Wiltshire

Un nou si misterios cerc aparut intr-un lan de rapita galbena din apropierea orasului britanic Marlborough a fost creat, spun specialistii, pe baza “celei mai frumoase teoreme matematice din lume”.

Cercul masoara 90 de metri in diametru si  a aparut  sambata, la o distanta de numai 40 de kilometri de un alt cerc, descoperit  cu numai doua saptamani in urma langa fortul Old Sarum datand in Epoca de Fier.

euler's formula

  Lucy Pringle, o cercetatoare axata pe descifrarea cercurilor din lanurile agricole a fost pusa in incrcatura de ceea ce pare a fi un cod binar ascuns bazat pe numere complexe incifrat in forma.

Pornind din centru catre extremitati, specialistii sugereaza ca algoritmul are o legatura cu teorema lui Leonhard Euler e^(i)pi+1=0, considerata una dintre cele mai frumoase ale matematicii. Lucy Pringle a adaugat chiar ca schita ar putea face trimitere si la anumite tonalitati muzicale.

 barbury circle

De-a lungul anilor, discurile din camp au fost asociate cu succesiuni diatonice (notele clapelor albe ale pianului), frecvente incifrate in fiecare segment al cercului actual, ce pot fi cantate la pian. Singura explicatie posibila si care acopera toate raspunsurile este ca atat acesta, cat si toate celel cunoscute, au fost realizate de oameni.

Decupat intr-un camp de orz, cercul Barbury Castle este o reprezentare grafica a primilor zece digigiti ai lui Pi, unul dintre cele mai fundamentale simboluri matematice. Imaginea a fost un exemplu a ceea ce este cunoscut ca un fractal sau tipar geometric. A fost rezolvat de astrofizicianul Mike Reed, care a vazut o poza a discului ai a facut conexiunea matematica.Surse: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1280930/Complex-crop-circle-appears-rape-seed-field–does-mean.html#ixzz0pHD4NmMz

 si Descopera.ro

28/05/2010 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: