CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

„Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a luat decizia de a suporta cheltuielile pentru participarea ostaşilor moldoveni la Parada Victoriei de la Moscova”


 

 Declaraţia Executivului Politic al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

 

Majoritatea absolută a societăţii moldoveneşti urmăresc cu indignare toate purtările primitive şi ruşinoase pe care le are Alianţa faţă de sărbătorirea jubileului Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Atmosfera de pregătire a jubileului este otrăvită permanent de aluzii provocatoare şi declaraţii directe ale reprezentaţilor conducerii de vîrf a Moldovei despre lipsa de importanţă a acestui eveniment pentru istoria noastră, încercările de a egala faptele eroice ale luptărilor pentru eliberarea Europei de ciuma fascistă cu cei care au adus distrugeri şi robie. Şi iată, în sfîrşit, conducerea de vîrf a Republicii Moldova a decis definitiv să refuze participarea la parada comună a Victoriei de la Moscova, făcînd trimitere la probleme financiare. În acest mod, printre efectivele militare ale ţărilor CSI şi coaliţiei antifasciste nu vor fi prezenţi reprezentanţii ţării noastre.

Nu este necesar a se sune, ca toate acestea se percep ca un sacrilegiu în privinţa veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, o palmă în adresa celora care cu preţul propriilor vieţi au asigurat pacea împotriva fascismului. Cel mai important, este  o dovadă incontestabilă a faptului că regimul liberal îi compătimeşte, în mare parte, pe cei învinşi, decît pe eroii adevăraţi ai bătăliilor fără precedent împotriva fascismului. Anume de pe poziţiile celor învinşi în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi este dusă actuala politică în Moldova, politica revanşistă.

Însă actuala guvernare nu reprezintă majoritatea poporului moldovean. Şi noi nu dorim ca aventurile domnilor Ghimpu, Filat, Lupu şi Urechean să dea de ruşine întreaga ţară, pe toţi cei pentru care ziua de 9 mai 1945 este una sfîntă. Anume din aceste considerente, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a decis să acopere cheltuielile de participare a militarilor moldoveni la Parada Victoriei de la Moscova.
PCRM este gata să acorde Guvernului Moldovei garanţii de rambursare a tuturor cheltuielilor care sînt necesare pentru ca militarii noştri să defileze într-un marş comun cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, precum şi împreună cu efectivele militare ale tuturor ţărilor pentru care antifascismul este o valoare incontestabilă şi nepieritoare.

21-04-2010

Publicitate

21/04/2010 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: