CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO:DECLARATIA DE INDEPENDENTA A R.MOLDOVA VA FI RECONSTITUITA PE 17 APRILIE


Deputatii primului Parlament au primit astazi un raspuns oficial din partea Procuraturii Generale, prin care se confirma ca originalul Declaratiei de Independenta al Republicii Moldova a ars in totalitate, in timpul protestelor din 7 aprilie, in sediul Parlamentului.

Presedintele Asociatiei Parlamentul ’90, Petru Sandulache, a declarat ca in aceste conditii primii deputati purced la procedurile tehnice pentru restabilirea actului.

Astfel, pe 17 aprilie va avea loc o sedinta festiva la Palatul Republicii, cu participarea deputatilor din primul Legislativ, dar si din actualul Parlament, in cadrul careia vor fi puse semnaturile pe Declaratia de Independenta.

Sandulache spune ca restabilirea documentului va fi dificila, in conditiile in care din cei 278 de legislatori care au votat Independenta, 49 au decedat, 20 au adrese necunoscute, iar alti cativa sunt bolnavi si nu se vor putea deplasa pana la Palatul Republicii.

In acelasi timp, primii legislatori asteapta ca Procuratura sa duca la bun sfarsit ancheta pentru a stabili cine sunt “criminalii” si cum a fost posibil sa arda originalele Declaratiei de Independenta si Constitutiei.

“In safeul din Parlament se mai aflau si alte acte, care au ars doar partial. In acelasi timp, Declaratia de Independenta si Constitutia au fost facute scrum. Acest lucru ridica multe semne de intrebare”, a spus Sandulache.

VIDEO:CLICK PE LINKUL DE JOS

http://www.stireazilei.md/c-0-3237

31/03/2010 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: