CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VLAD FILAT,premierul R.Moldova:“Vă spun cu toată responsabilitatea că Republica Moldova are perspectivă europeană și acest drum va fi realizat”


 

Foto:Premierul R.Moldova -Vlad Filat

 “Dincolo de sprijinul financiar pe care l-a obținut Moldova, aceasta a obținut și consolidarea relațiilor cu partenerii externi. Promisiunea de a scoate Republica Moldova din criză este un fapt împlinit, viața oamenilor va cunoaște în cel mai scurt timp o îmbunătățire. Sunt mândru de Republica Moldova și pentru cetățenii noștri și vă spun cu toată responsabilitatea că Moldova are perspectivă europeană și acest drum va fi realizat“.

Declarațiile aparțin prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, lansate astăzi, 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă.Potrivit premierului, din suma totală de 2,6  miliarde dolari pe care Republica Moldova i-a obținut de la donatorii externi 52% reprezintă grant-uri , 38% împrumut pentru o perioadă de până la 20 de ani, iar 10% vor fi investiți în sectorul privat. Dobânda acestui împrumut este de 0.8-1,2%.În același context, Vlad Filat a încercat să explice cetățenilor beneficiile pe care le aduce după sine integrarea în Uniunea Europeană, precizând că evenimentul de la Bruxelles este doar un exemplu despre ce ne poate oferi comunitatea europeană.

Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Melanie Marlett, a declarat că Moldova merită sprijinul deplin al comunității internaționale pentru ca să-și realizeze visul de integrare în Europa. “Acest lucru a fost demonstrat săptămâna trecută la Bruxelles. Guvernul Republicii Moldova trebuie să-și respecte angajamentele și sa aibă încredere că partenerii își vor respecta promisiunile. Noi dorim ca în Republica Moldova să nu existe sărăcie”, a mai adăugat Melanie Marlett.

Cititi articolul integral pe  UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu

29 mar. 2010

Publicitate

30/03/2010 - Posted by | BASARABIA SI BUCOVINA, POLITICA | , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: