CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO : ARESTAT PENTRU CA SI-A BOTEZAT FIICA.


   Iata si trascriptul:

Prezentatoarea:

Acest tată apare la ştiri. Motivul pentru care apare la ştiri este acela că a fost arestat pentru botezarea fiicei sale de 3 ani.

Prezentatorul:

Da, de fapt, ca să fim mai precişi, pentru aducerea ei la biserică, pentru că iată cum s-a desfăşurat: el s-a întâmplat să fie de religie catolică, s-a căsătorit cu o femeie evreică şi el spune că a încercat să se convertească la iudaism ca să facă mariajul să funcţioneze.

Este un veteran de război, care s-a întors din Afganistan, dar mariajul nu a funcţionat, a eşuat, ei au o fetiţă împreună şi, aparent, au fost de acord să o crească în religia iudaică.

Însă, după ce s-au despărţit, Reyes nu a mai fost de acord şi a botezat-o pe fetiţă [în religia catolică]. Acum acest demers a speriat-o pe fosta soţie, care a fost foarte supărată pentru asta, aşa că s-a dus la tribunal susţinând că ea consideră asta ca fiind un atac la adresa fiicei acesteia şi că ar vrea să obţină o hotărâre judecătorească, un ordin de interdicţie, de acum încolo, pentru faptul că el i-a dus fiica la biserică. Pentru că trebuia să fie crescută în credinţa iudaică.

Lui i s-a părut că este ridicol (dar judecătorul chiar a emis acel ordin de interdicţie), aşa că a hotărât că îşi va duce fiica la biserică, pentru că este catolic şi îşi doreşte ca ea să fie expusă la asta [la religia catolică] şi a luat cu el o echipă de filmare. Asta a fost pentru el un fel de sfidare. Avocaţii soţiei susţineau că el nici măcar nu este un om religios, că este o prostie, fiind doar un mod de a-şi demonstra puterea. Aşa că l-au arestat pentru că exista un ordin de interdicţie care specifica faptul că el nu avea voie să o ducă la biserică. Deci aceasta a fost, de fapt, crima în acest caz. Iar acum se vor duce în faţa unui tribunal pentru a lămuri asta.

Acum, avocaţii lui Reyes afirmă că judecătorul era evreu, deci este părtinitor şi a luat această hotărâre în favoarea păstrării copilului în religia iudaică pentru că aceasta este propria lui credinţă. Şi acesta este un argument interesant, vom vedea cum se soluţionează.

Acum, ce cred eu despre situaţia asta? Lăsaţi-l în pace, lăsaţi-l… Nu ştiu dacă judecătorul a fost sau nu părtinitor, nu-l cunosc pe tip, şi nu ştiu dacă un judecător evreu ar trebui să fie descalificat pentru acest caz, dacă poţi dovedi că a fost cu adevărat părtinitor pe acest judecător în mod particular. Dar cred că decizia lui a fost total greşită. De ce un tată nu-şi poate boteza propria fiică? De ce nu poate să o ducă la biserică?

Prezentatoarea:

Nu are niciun sens. Femeia, fosta lui soţie, îşi susţine cazul prin faptul că ei au hotărât ca fiica lor să fie crescută în religia iudaică şi gata, acea înţelegere nu poate fi încălcată. Nu există niciun contract despre în ce religie va creşte fetiţa. Să fim serioşi.

Prezentatorul:

Este o chestiune de credinţă. Uite, eu nu cred în chestiile astea, dar înţeleg că religia este esenţială pentru vieţile oamenilor şi, chiar dacă s-a răzgândit la un moment dat, dacă este credinţa lui sau dacă el pretinde că este religia lui, nu suntem în măsură să-l judecăm. Nu îl laşi să îşi ducă [fiica la biserică]… Adică este o nebunie, nici măcar nu merită să discutăm despre asta. Fireşte că poţi să-ţi duci fiica la biserică dacă eşti catolic. Imaginează-ţi dacă ar fi fost musulman şi ar fi încercat să-şi ducă fiica la moschee… Oh, ar fi în Golful Guantanamo acum [prezentatorul râde]. Nu, asta este o hotărâre judecătorească nebunească […]. Ştiţi că riscă o posibilă sentinţă de 6 luni de închisoare? Doamne, ar fi cea mai mare… Ar trebui să purtăm tricouri cu „Eliberaţi-l pe Joseph Reyes”. Mă ştiţi, nu e ca şi cum aş fi un mare fan al Bisericii Catolice, dar aceasta este America, cred că avem libertate religioasă. Nu se poate, eliberaţi-l,      eliberaţi- l…

Transcriptul:Saccsiv weblog

Publicitate

23/02/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: