CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Oficial de la Pentagon despre Rusia si despre optiunea romaneasca pentru scutul antiracheta


Statele Unite mai au o cale lunga de parcurs pana ca Rusia sa depaseasca scepticismul profund legat de planul lor de aparare antiracheta, dar acest lucru nu afecteaza eforturile de «resetare» a relatiilor, a declarat adjunctul ministrului american al apararii, Alexander Vershbow, insarcinat cu afaceri de securitate internationala, intr-un interviu pentru agentia Reuters.

Moscova a cerut in repetate randuri clarificari la Washington privind forma concreta pe care o vor avea planurile sale de aparare antiracheta in Europa, exprimandu-si surprinderea atunci cand Romania s-a oferit in februarie sa gazduiasca pe teritoriul sau interceptoare racheta, scrie Reuters.

Informatiile ca si Bulgaria si-a exprimat disponibilitatea de a juca un rol in planul de aparare antiracheta american a sporit ingrijorarile Rusiei.

Alexander Vershbow a precizat ca Washingtonul nu a cerut pana acum Bulgariei sa gazduiasca elemente ale scutului american antiracheta. De asemenea, el a adaugat ca Moscova stia inca de anul trecut ca Romania era un posibil loc de instalare a unor elemente ale scutului antiracheta.

«Asa ca nu credem ca a fost o surpriza atat de mare pe cat au prezentat-o unii», a declarat oficialul de la Pentagon pentru Reuters.

Ziarul de Garda ,Chisinau

20/02/2010 - Posted by | POLITICA, PRESA INTERNATIONALA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: