CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Scandal in Parlamentul R.Moldova din cauza Acordurilor semnate, de comunisti, cu Ucraina (VIDEO)


 Pentru relatarea VIDEO,click pe linkul de jos :

 http://www.stireazilei.md/c-0-2767

 
Scandalul a inceput in momentul in care Vasili Sova si Grigore Petrenco, deputati comunisti, au iesit langa tribuna Parlamentului, de unde viceministrul de Externe isi tinea discursul despre problema invocata tocmai de catre PCRM in debutul reuniunii – relatiile moldo-ucrainene.

 Ei au cerut o copie a Acordului semnat la Kiev recent, de catre premierii celor doua tari, iar presedintele Parlamentului le-a cerut sa rabde pana la sfarsitul sedintei, s aia loc in sala si sa-l aculte, mai intai, seful Guvernului ce are de spus la acest subiect.

 Grigore Petrenco sustine ca Acordul este secretizat de catre guvernare, pentru ca Moldova ar fi in pierdere in ceea ce priveste delimitarea frontierei la hidrocentrala Novodnestrovsk.

 Premierul Vlad Filat le-a cerut comunistilor sa se lase de populisme si sa devina mai responsabili, atunci cand vine vorba de realizarea angajamentelor asumate si semnate de ei, cand erau la guvernare.

 “PCRM a transmis soseaua si pamantul de la Palanca Ucrainei, atunci cand Voronin era presedinte, iar comunistii detineau puterea in stat. Ce doriti acum? Sa nu avem niciun fel de relatii cu Ucraina, cum a fost pana acum? Nu cumva aceasta tara este vecinul nostru din Est si e un partener important, inclusiv pentru rezolvarea conflictului transnistrean? Ati uitat ca avem 131 de obiecte ale noastre pe teritoriul Ucrainei si trebuie reglementat statutul lor? De ce ne ascundem? Se speculeaza! Pentru noi este important sa avem relatii bune cu Ucraina, dar nu in detrimentul interesului national”, a spus Filat.

Sursa : Stirea zilei md.

12/02/2010 - Posted by | BASARABIA SI BUCOVINA, PRESA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: