CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Stramosii britanicilor practicau canibalismul ?


Primii britanici erau canibali?

 Se pare ca primii locuitori ai insulelor britanice recurgeau deseori la acte de canibalism atunci cand treceau prin perioade grele ,cand hrana lipsea, afirma cercetatorii  de la Universitatea Oxford.Cercetatorii au emis aceasta ipoteza in urma descoperirii unor fosile umane vechi de circa 9.000 de ani,la care s-a observat ca “exista urme de taiere si spargere intentionata de-a lungul oaselor, in scopul extragerii maduvei. Taieturile facute cu precizie in acelasi loc au avut ca scop retezarea muschiului de pe os, cand cadavrul era proaspat. Pozitia fracturii, in imediata apropiere a cotului, pentru ca osul sa poata fi crapat mai usor exclude din start posibilitatea ca faptasul sa fi fost vreun animal carnivor.

Toate indiciile arata ca oamenii acelor vremuri practicau canibalismul” a  declarat Dr. Rick Shulting  specialist din cadrul Catedrei de Antropologie din Universitatea Oxford.

Humerusul fosil uman a fost descopert in anul 1866 in pestera Kent de catre geologul si arheologul William Pengley, si este depozitat in prezent in cadrul colectiilor Muzeului Torquay. Fosila a zacut in anonimat pana in momentul in care muzeograful Barry Chandler a observat ciudatele taieturi paralele efectuate cu precizie de-a lugul osului.In urma acestei constatari , muzeograful l-a contactat pe Dr. Shulting. Acesta a afirmat ca ipoteza canibalismului ramane cea mai plauzibila cu toate ca urmele de pe oase puteau sa apara si datorita unui ritual inca neidentificat.

Sursa: Daily Mail

Publicitate

11/02/2010 - Posted by | DIVERSE, PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: