CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Mancaruri aproape disparute din bucataria romaneasca .


Iahnie de linte verde

O mancare care e bine sa ne reobisnuim sa o mancam cat mai des , daca vrem sa ne pastram silueta  si sa fim sanatosi .

Ingrediente

  • 2 cani de linte

  • 3-4 catei de usturoi

  • 1 ceapa mare

  • 1 conserva mica pasta de tomate

  • 4 linguri ulei masline

  •  Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Lintea se aseaza in vas cu apa calduta cca 1 ora se poate lasa si peste noapte(ca si fasolea).

Se aseaza in oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba pana devine moale, consistenta untoasa.Se opreste focul si se scurge de apa.

In alta cratita se caleste in putin ulei de masline ceapa tocata marunt, usturoiul, se adauga lintea scursa de apa, se adauga o cana cu apa, conserva de pasta de toamate, sare dupa gust si se lasa la foc mic sub capac sa fiarba pana scade apa si se face ceapa, cca 15 minute.

Se serveste cu ficaciori crocanti,sau cu  oua ochiuri .

Asa o mancau bunicii , asa o mancam si noi.

06/02/2010 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: