CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Noua siglă PD-L: Preda are mere, Oltean cere pere


IDEI În PD-L se prefigurează două tabere: cei care doresc schimbarea denumirii partidului în popular, şi cei care nu vor să renunţe la sintagma „democrat-liberal”

Noua siglă PD-L: Preda are mere, Oltean cere pere

 

Discuţiile despre noua faţă pe care urmează să o ia Partidul Democrat Liberal generează idei contradictorii în cadrul formaţiunii. După ce europarlamentarul Cristian Preda a declarat pentru Gândul că va propune partidului schimbarea siglei, prin înlocuirea trandafirului cu mărul, argumentând că: „este un fruct pentru toată lumea. Oricine poate să mănânce un măr”, alte voci din partid vin cu soluţii alternative. Spre exemplu, para este indicată drept soluţie corectă de către vicepreşedintele Democrat-Liberal, Ioan Oltean, care ne-a explicat de ce nu este de acord cu iniţiativa lui Preda: ” Eu voi propune para. Uite-aşa, ca să nu fie mărul. Şi para este tot un fruct căutat. Cred că o putem folosi. Vom discuta despre viitoarea siglă. Până atunci toată lumea îşi poate da cu părerea, iar partidul va analiza şi pe cea a domnului Preda cu mărul şi pe a mea cu para şi părerile tuturor”.

De altfel, Ioan Oltean se poziţionează de partea secretarului general al partidului, Vasile Blaga, în privinţa noii denumiri a PD-L, cerând înlocuirea termenului de democrat-liberal cu cel de „popular”, precizând că schimbarea siglei şi a numelui vor avea loc până la jumătatea lunii iunie. Aceasta în condiţiile în care Cristian Preda a pledat luni pentru menţinerea denumirii actuale a partidului, precum şi a culorii portocalii ce compune fundalul siglei.

Europarlamentarul a reamintit, ieri, că procesul de modernizare a partidului nu va semăna cu o serie de execuţii politice, scriind pe blogul său că: „Ceea ce a început nu se va opri: discuţia despre modernizarea PDL va modifica în mod profund acest partid”. De altfel, acesta a cerut, luni, în cadrul biroului permanent al partidului, împreună cu colega sa de la Bruxelles, Monica Macovei, o reformă a resursei umane. Macovei a mers mai departe, cerând ca în cadrul PD-L să înceteze promovarea în funcţii „pe bază de telefoane”, considerând că „PD-L-ul e fericit că ne are pe noi, care venim din afara partidului şi facem aceste propuneri”.

Gandul info.

Publicitate

27/01/2010 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: