CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Primarul Chisinaului -Dorin Chirtoaca : „Romania a fost si va fi un avocat permanent al integrarii europene a Republicii Moldova”


     
  
 

Chirtoaca: Romania a fost si va fi un avocat permanent al integrarii europene a Republicii Moldova

In cadrul discursului tinut la Iasi cu  zocazia implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat ca „Romania a fost si va fi, sunt convins, un avocat permanent si fidel al integrarii europene a Republicii Moldova”, transmite Romanian Global News.

   Dorin Chirtoaca si-a exprimat speranta ca, „asa cum Unirea Principatelor de la 1859 a adus proiectia Romaniei de astazi, la fel evenimentele de acum 20 de ani, precum si din 2009, cu implicarea, in special, a tinerilor din Moldova pentru a croi un nou destin, o noua soarta tarii, sa aiba de asemenea o proiectie europeana pentru Republica Moldova”.

Primarul Chisinaului  a comparat parcursul Romaniei, astazi membra a NATO si a Uniunii Europene. „Republica Moldova are o traiectorie asemanatoare, doar cu o anumita intarziere. Acum 20 de ani, in Republica Moldova, avea loc revenirea la valorile nationale, revenirea la adevar. Timp de 20 de ani s-a incercat mentinerea acestui curs, chiar daca o anumita perioada aceste valori au fost furate. In anul 2009, a avut loc revenirea la fagasul firesc al democratiei, al adevarului istoric”, a mai spus Dorin Chirtoaca. 

Publicitate

26/01/2010 - Posted by | BASARABIA SI BUCOVINA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: