CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Descoperire Nasa


Telescopul Kepler de la NASA, folosit în special pentru detectarea planetelor noi, a găsit două obiecte care sunt prea fierbinţi pentru a fi planete şi prea mici pentru a fi stele.

Noul telescop NASA lansat în martie, a descoperit două corpuri cereşti, fiecare pe o orbită în jurul propriei stele. Cercetătorul Bill Borucki de la NASA a declarat că cele două corpuri sunt cu câteva mii de grade mai fierbinţi decât stelele pe care le orbitează, ceea ce înseamnă că probabil nu sunt planete, fiind şi mai mari decât restul planetelor din sistem.

„Universul ne oferă lucruri mai stranii decât ne putem imagina vreaodată”, a spus Jan Morse, şeful departamentului de astrofizică NASA.

Noile descoperiri nu se încadreză în nici o definiţie a unui obiect astronomic cunoscut. Detalii despre aceste descoperiri au fost făcute în cadrul convenţiei American Astronomical Society din Washington.

Există două teorii cu privire la originea celor două obiecte. Rowe a sugerat că ar putea fi planete noi, acestea având temperaturi foarte ridicate, cu vârsta de circa 200 de milioane de ani. Pe de altă parte, Ronald Gilliland de la Space Telescope Science Institute crede că sunt stele pitice albe care sunt la sfârşitul vieţii.

sursa: realitatea.net

25/01/2010 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: