CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VESELIE GENERALA !CELE MAI BIZARE INTRECERI.


Printre cele mai bizare concursuri din lume se regăseşte aruncarea piticilor, rezistenţa la saună sau imitarea chitariştilor, dar fără chitară! Dacă s-ar desfăşura şi la noi în ţară un astfel de concurs, ai participa? Care dintre cele ce urmează te atrage?

1. Campionatul de “vrăjit” râme

Metaforic vorbind spunem vrăjitul râmelor, pentru că, de fapt, participanţii trebuie să bată în pământ, să sape, să facă orice pentru a scoate cât mai multe râme la suprafaţă. Toată “murdăria” durează 30 de minute. Acest campionat a început în 1980, iar astăzi este celebrat anual. Recordul mondial la “vrăjit” râme aparţine lui Tom Shufflebotham, care a adunat 511 rame în jumătate de oră.

2. Concursul de aruncat pitici

Acest concurs îşi are originile în Australia anilor ‘80. Piticii în costumaţii amuzante şi “rezistente” şi cască de protecţie sunt aruncaţi de bărbaţi forţoşi cât mai departe posibil, pe saltele sau pereţi verticali cu protecţie.

3. Campionatul de stat în saună

Campionatul de stat în saună are loc în Heinola, Finlanda, în fiecare august. Prima competiţie de gen a avut loc în anul 1999. Participanţi din peste 20 de ţări iau parte la competiţie, pe propria lor răspundere, semnând în prealabil o convenţie cu organizatorii prin care se menţionează că nu îi vor da în judecată, dacă se întâmplă ceva rău.

Participanţii trebuie să stea în saună, la 110 grade. Ei trebuie să stea cu spatele drept şi fundul lipit pe bancă.

4. Campionatul de imitat chitariştii, fără chitară

Din 1996 are loc anual Campionatul de imitat chitariştii, fără chitară, şi a făcut parte din Oulu Music Video Festival din Finlanda. Iniţial s-a dorit ca acest concurs să fie privit ca pe o distracţie, unde participanţii se prefac că interpretează melodii rock la chitara electrică solo.

La acest concurs instrumentele reale sunt interzise. În timp, concursul a devenit unul serios, captând atenţia multor fani ai muzicii. În 2008, marele câştigător al concursului a fost Craig “Hot Lixx Hulahan” Billmeie din SUA.

5. Campionatul mustăţii şi al bărbii

Bărbaţi din toate colţurile lumii îşi aranjează mustăţile şi bărbile pentru a câştiga concursul. La prima vedere unele par chiar sculptate. Toate sunt pline de imaginaţie şi creativitate.

Sursa: http://www.apropo.ro

20/01/2010 - Posted by | DIVERSE, DIVERTSMENT | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.